Το από ημέρες φημολογούμενο deal τελικά έκλεισε σήμερα. Την πώληση της συμμετοχής στην Intrakat ανακοίνωσε η Intracom Holdings. Η συμφωνία έκλεισε με τιμή πώλησης 2,95 ευρώ ανά μετοχή. Επίκεινται και νέες μεταβιβάσεις ποσοστών της εισηγμένης σε τρίτους επενδυτές

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA), μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποιεί, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπόλοιπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος € 70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Νέες μετοχικές εξελίξεις στην Intrakat αναμένονται άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πέραν της πώλησης ποσοστού της τάξης του 31,7% της Intracom Holdings στην εταιρεία Winex Investments Limited, συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και του Αλ. Εξάρχου, προχωρά η πώληση επιπλέον ποσοστών της εταιρείας σε τρίτους επενδυτές. Αναφέρονται τα ονόματα των εφοπλιστών Ηλ. Γκότση και Κ. Αγγέλου

Σημειώνεται ότι στην Ιntrakat συμμετέχουν ο Δ. Θεοδωρίδης με ποσοστό 12,13%, οι Λ. Λαζαράκης και Δ. Στασινόπουλος με 10,10%, ο Πέτρος Σουρέτης με 6,20% και με 8,13% ο Δ. Κούτρας. Σημειώνεται δε πως η Intracom συνεχίζει να διατηρεί ποσοστό της τάξης του 5,09%.

Σε κάθε περίπτωση, νέος βασικός μέτοχος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας αναδεικνύεται η Winex, εξέλιξη που σηματοδοτεί την επιστροφή των εφοπλιστών Δ. Μπάκου-Γ. Καϋμενάκη στον κλάδο, μετά την έξοδό τους από τον όμιλο Ελλάκτωρ.