Στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ SPAR θα μπορούν να ψωνίζουν ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα οι καταναλωτές στην Ελλάδα, ύστερα από την απόφαση της ολλανδικής εταιρείας να επιστρέψει στη χώρα μας, σε συνεργασία με τον όμιλο αγορών «Αστέρας».

Το brandname SPAR είναι από τα πιο γνωστά στον τομέα του εμπορίου καταναλωτικών αγαθών, έχοντας ξεκινήσει την πορεία του το 1932 και αριθμώντας σήμερα πάνω από 13.000 καταστήματα σε συνολικά 47 χώρες. Η εταιρεία εκτιμά πως ο ετήσιος τζίρος της για το 2017 θα ξεπεράσει τα 35 δισ. ευρώ. Η πρώτη είσοδος της ολλανδικής εταιρείας στην Ελλάδα έγινε το 1969 με συνεργάτη τη «Βερόπουλος», συμφωνία η οποία έληξε το 2016, ύστερα και από την κατάρρευση της ελληνικής εταιρείας.

Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων με εγχώριους «παίκτες» του χώρου τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε και η ελληνική αγορά θα αποκτήσει ξανά σούπερ μάρκετ SPAR. Το deal έγινε με με τον όμιλο αγορών «Αστέρας», ο οποίος διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο με πάνω από 200 καταστήματα λιανικής και ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία της SPAR Hellas στην οποία θα συμμετέχουν από κοινού η ολλανδική και η ελληνική εταιρεία και η οποία έλαβε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα SPAR στην Ελλάδα για τρία χρόνια. Με βάση την επίσημη ανακοίνωση, κάποια από τα καταστήματα του Αστέρα (ακόμα δεν είναι γνωστό το πόσα) θα αλλάξουν όνομα ενώ θα υπάρξει και διαδικασία πλήρους αναδιοργάνωσής τους, βάσει των προδιαγραφών λειτουργίας της SPAR.