Πρέπει να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις περιοχές που δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη, τόνισε στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου στα Ιωάννινα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς .

Η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και η δράση «Τηλεόραση για όλους» μπορούν να φέρουν το αύριο σήμερα για όλους, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου στα Ιωάννινα.

«Δίνοντας κίνητρα για επενδύσεις στην οπτικοακουστική βιομηχανία και στηρίζοντας τον περιφερειακό Τύπο, ενισχύουμε την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Παππάς και παρουσίασε την πολιτική του υπουργείου του λέοντας:

«Πρέπει να πάμε στην επόμενη εποχή με τρόπο συντεταγμένο. Όλοι οι φορείς μαζί. Επιλέξαμε να επενδύσουμε στον "τομέα των τομέων" και στα δίκτυα νέας γενιάς, κινητοποιώντας ήδη και ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα. Η ανάπτυξη των δικτύων μέσω των δράσεων Rural Broadband και Super Fast Broadband θα αλλάξει την επαφή του πολίτη με το Δημόσιο, θα βελτιώσει τις συναλλαγές μεταξύ των δύο μερών, καθώς και την καθημερινότητα των πολλών. Εκτός των άλλων, αναμένεται και μείωση του κόστους για το Δημόσιο και τους πολίτες», τόνισε ο υπουργός.

«Μόνο από την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την ψηφιακή υπογραφή θα εξοικονομηθούν 400 εκατ. ευρώ κατ' έτος. Στόχος μας να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους. Καλούμαστε, όμως, να προετοιμάσουμε τους πολίτες ώστε να μπουν στη νέα εποχή. Υπάρχουν εκατοντάδες περιοχές στην Ελλάδα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση. Η στρέβλωση αυτή δημιουργήθηκε γιατί η συγκεκριμένη υποδομή αφέθηκε σε έναν ιδιωτικό φορέα, την Digea, και μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς τηλεόραση. Το πρόβλημα με τις λευκές περιοχές το λύνουμε σύντομα. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, έχουμε την τεχνογνωσία και προχωράμε στην επίλυσή του για όλη την επικράτεια. Σύντομα οι δήμαρχοι θα κληθούν να δηλώσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Ανάπτυξη οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Εξάλλου, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, λέγοντας πως ήταν πλήρως ανενεργή στη χώρα μας. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε επενδύσεις στον τομέα, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξή του, τόσο προς όφελος της οικονομίας όσο και για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Στηρίζουμε τον περιφερειακό Τύπο με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης σε ποσοστό 30% προς τα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας. Στηρίζουμε τις υγιείς επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.