Την επιθυμία των καταναλωτών, σε όλο τον κόσμο, να καταναλώνουν δεδομένα - ακόμη και εν κινήσει -επιβεβαιώνει η πορεία της κίνησης mobile data. Η κυκλοφορία δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας εκτοξεύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο το 3ο τρίμηνο του 2017, σε ύψη-ρεκόρ σε επίπεδο εξαετίας.

Συγκεκριμένα, το εξεταζόμενο διάστημα, η κίνηση mobile δεδομένων αυξήθηκε κατά 115% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε παγκόσμια βάση. Σύμφωνα με στοιχεία, που επικαλείται η εταιρεία Strategy Analytics σε σχετικό της report, οι γεωγραφικές περιοχές της Ινδίας και της Κίνας ήταν εκείνες που οδήγησαν την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, κατά το 3ο τρίμηνο του 2017.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της Strategy Analytics (Wireless Operator Performance Benchmarking), η Ινδία και η Κίνα αντιπροσώπευαν το ήμισυ της συνολικής αύξησης της κυκλοφορίας mobile data, σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αναλυτές της Strategy Analytics σχολιάζουν ότι τα “πακέτα” με απεριόριστα δεδομένα οδήγησαν στην επιτάχυνση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων στην Κίνα.

Η συγκεκριμένη άνοδος, ποσοστιαία, ήταν της τάξης του 166% σε ετήσια βάση το 3ο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Συνοδεύτηκε δε από υγιή ανάκαμψη τόσο των εσόδων από υπηρεσίες, όσο και του EBITDA των παρόχων της αγοράς.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε περισσότερες ιστορίες επιτυχίας από φορείς εκμετάλλευσης, που χρησιμοποιούν “πακέτα” απεριόριστων δεδομένων, για να “ξεκλειδώσουν” την αύξηση τόσο των εσόδων, όσο και της κερδοφορίας», αναφέρει σχετικά ο συντάκτης του report Phil Kendall. Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης, οι αναλυτές της Strategy Analytics αναφέρουν: «Οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να αξιολογήσουν τόσο το περιβάλλον της αγοράς όσο και τις προτεραιότητες των πελατών, όταν σχεδιάζουν “πακέτα” απεριόριστων δεδομένων»

Απεριόριστα δεδομένα

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη της ίδιας εταιρείας, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν ένα πιθανό παράθυρο ευκαιρίας να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη σχέση με τον πελάτη, παρέχοντας προσφορές όσον αφορά τα δεδομένα. Η σχετική έρευνα της Strategy Analytics διαπιστώνει ότι η προσφορά “πακέτων” με “απεριόριστα δεδομένα” στους συνδρομητές μπορεί να φέρει βελτιωμένα κέρδη στους παρόχους.

Συγκεκριμένα, η μελέτη υποστηρίζει ότι οι αναβαθμίσεις των συνδέσεων στην τεχνολογία LTE και η πρόσβαση σε προσφορές με “απεριόριστα δεδομένα” μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στην κερδοφορία των εταιρειών, βελτιώνοντας, παράλληλα, την εμπειρία του πελάτη (σ.σ. διαρκές ζητούμενο για τον κλάδο της κινητής σε παγκόσμιο επίπεδο).

Η έρευνα βασίστηκε σε παραδείγματα παρόχων από τις συγκεκριμένες αγορές, οι οποίοι κατάφεραν να βελτιώσουν τα EBITDA και την εμπειρία του πελάτη, χρησιμοποιώντας το κύμα των αναβαθμίσεων των συνδέσεων στην τεχνολογία LTE, για να παρέχουν στους συνδρομητές ελκυστικές προσφορές δεδομένων, με απεριόριστη χρήση. Η ποιότητα της εμπειρίας και η οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με τον πελάτη, όπως αποκάλυψε η έρευνα, ήταν εξίσου σημαντική με την αύξηση της χρήσης ή την απεριόριστη χρήση των δεδομένων.

ΠΗΓΗ: sepe.gr