Η ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με στελέχη της κυβέρνησης της Σκωτίας ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του, κατά τη δεύτερη ημέρα επίσκεψής του στη Μ. Βρετανία.

Ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Nicola Sturgeon και με τον υπουργό της Σκωτίας για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, Ντέρεκ Μακ Κέη, όπου τους παρουσίασε τη δράση ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την εφαρμογή της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων και της ψηφιακής υπογραφής, η οποία υλοποιείται ήδη στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ, και αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση 700.000 ευρώ, μόνο το τρέχον έτος, ενώ θα επεκταθεί και στο σύνολο του δημοσίου εντός των προσεχών μηνών.

Ο Σκωτσέζος υπουργός για την Οικονομία και την Ψηφιακή Πολιτική, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών του δημοσίου τομέα, CivTech, ένα καινοτόμο project που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Σκωτίας, ώστε να επιτυγχάνει λύσεις στα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης, σε συνεργασία με startup επιχειρήσεις με οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ακολούθως, ο Έλληνας υπουργός ΨΗΠΤΕ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της CivTech και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των startups και να ενημερωθεί για τα projects που υλοποιούν.

Σημειώνεται ότι στην επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία, τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Η προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη συνάντηση Παππά με τη Βρετανίδα υπουργό Τζέιμς
http://www.bigbusiness.gr/index.php/epixeiriseis/nees-texnlologies/5094-i-proselkysi-diethnon-optikoakoustikon-paragogon-sti-synantisi-pappa-me-ti-vretanida-omologo-tou-tzeims