Τη δοκιμή της υπηρεσίας ρομποτικών οχημάτων Easy Ride ξεκινά στις 5 Μαρτίου η Nissan, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ταξιδέψουν σε οχήματα εξοπλισμένα με αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών στην περιοχή Minatomirai στην Yokohama της Ιαπωνίας, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε οχήματα εξοπλισμένα με αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης κατά μήκος μιας καθορισμένης διαδρομής. Η διαδρομή εκτείνεται σε περίπου 4,5 χιλιόμετρα, μεταξύ της παγκόσμιας έδρας της Nissan και του εμπορικού κέντρου World Porters της Yokohama.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή για κινητά, οι επιβάτες μπορούν να εισάγουν ό, τι θέλουν να κάνουν, μέσω κειμένου ή φωνής και να επιλέξουν από μια λίστα με 500 προεπιλεγμένους προορισμούς, αλλά και εκπτωτικά κουπόνια για καταστήματα και εστιατόρια της περιοχής θα διατίθενται για λήψη και χρήση, μέσω των smartphones των συμμετεχόντων επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την αποτελεσματική λειτουργία του στόλου και την ασφάλεια των επιβατών, η Nissan και η DeNAμε την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα έχουν δημιουργήσει ένα απομακρυσμένο κέντρο παρακολούθησης που χρησιμοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες των δύο εταιρειών.