Εκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία του Facebook για εξαγορά της ελληνικής startup εταιρείας προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας Accusonus. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Προχωρημένες συζητήσεις και με την Vimoji, που έχει αναπτύξει καινοτόμες εφαρμογές για τα βίντεο emojis, με χρήση τεχνικής νοημοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Accusonus δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στην Πάτρα όπου διατηρεί γραφεία, ενώ η έδρα της είναι στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Παράλληλα η Facebook σχεδιάζει την ίδρυση θυγατρικής στη χώρα μας, προκειμένου να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές.
Το προφίλ της Accusonus

H ελληνική startup εξειδικεύεται στις καινοτόμες τεχνολογίες γύρω από τον ψηφιακό ήχο και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη σε προϊόντα λογισμικού για να εκδημοκρατίσει την παραγωγή ηχητικού περιεχομένου και βίντεο. Tο software της Accusonus έχει χρησιμοποιηθεί από παραγωγούς που συνεργάζονται με κορυφαία ονόματα όπως οι Bob Dylan, Aerosmith, Dream Theatre και Sepultura, αλλά και από κορυφαία αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών.

Τα προϊόντα τους (Drumatom, Regroover, ERA Bundle, Mauvio, SFX Cellar) χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από εκατομμύρια creators, παραγωγούς και στούντιο ηχογράφησης σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα στα μέσα του 2013 από τον Ηλία Κοκκίνη και τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη. Και οι δύο έχουν σπουδάσει Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ενώ έχουν διδακτορικό στην Τεχνολογία Ήχου στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.