Εμπορικά διαθέσιμη είναι η νέα έκδοση uiTOP 3.0 της ενοποιημένης πλατφόρμας IoT, σύμφωνα με ανακοίνωση της  Intracom Telecom. Η πλατφόρμα προσφέρει προηγμένη διαχείριση και έλεγχο «έξυπνων συσκευών» και αισθητήρων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από διαφορετικούς τεχνολογικούς και εμπορικούς τομείς όπως «Έξυπνη Πόλη», Διαχείριση Ενέργειας & Υδάτων, Ηλεκτροκίνηση κ.α. 

 

Η πλατφόρμα θα παρουσιαστεί στο εταιρικό περίπτερο 7B44, στην αίθουσα 7, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου τηλεπικοινωνιών MWC Barcelona, 28 Φεβρουαρίου- 03 Μαρτίου 2022. 
 
Η έκδοση 3.0 της πλατφόρμας uiTOP έχει ενσωματώσει νέες δυνατότητες, όπως απλοποιημένο σύστημα για τη διαχείριση και τον έλεγχο των χρηστών, ενώ το βελτιωμένο περιβάλλον UI/UX παρέχει μια πιο πλήρη και διαδραστική εμπειρία στον χρήστη. Η πλατφόρμα επίσης, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες των 5G δικτύων νέας γενιάς, επιτυγχάνει τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας από τις συμβατές IoT συσκευές. 
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, ολοκληρωμένες λύσεις ΙοΤ που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν πλέον να αναπτυχθούν & ολοκληρωθούν ευκολότερα, χάρη στην σχετική τεχνογνωσία της εταιρίας, αλλά και σε εξειδικευμένες εφαρμογές διαχείρισης δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί είτε από την Intracom Telecom είτε από συνεργάτες. Η πιο πρόσφατη έκδοση της πλατφόρμας uiTOP προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε πολλές από τις υπάρχουσες εφαρμογές Έξυπνης Πόλης, Διαχείρισης Ενέργειας και Υδάτων, καθώς και προηγμένες Περιβαλλοντικές εφαρμογές που βασίζονται σε τεχνολογίες AI, όπως ο έλεγχος και η πρόβλεψη της ποιότητας του αέρα σε Αστικές περιοχές. Τέλος η νέα έκδοση υποστηρίζει και προσφέρει ολοκληρωμένη λύση φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EVC).