Σταθερή είναι η πρόοδος της Τράπεζας Πειραιώς προς την κατεύθυνση της «ομαλοποίησης» της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Μεγάλου στην εφημερίδα Financial Times.

«Υιοθετήσαμε ένα ριζικό σχέδιο δράσης για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Πειραιώς, κυρίως μέσω της αποκατάστασης των αρχών διακυβέρνησης και των ελέγχων ρίσκου», δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου στη βρετανική εφημερίδα.

Την Τρίτη, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρώτη πώληση από ελληνική τράπεζα δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η Bain Capital Credit LP συμφώνησε να αγοράσει πακέτο επιχειρηματικών δανείων, με ενέχυρα ακίνητα, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους FT. H συμφωνία σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ανάκαμψη της τράπεζας, σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου: «Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε αυτή την πώληση και προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον … συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα για να μειώσουμε τον κίνδυνο στον ισολογισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις κύριες δραστηριότητες».

Μια δεύτερη πώληση, μη εξασφαλισμένων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ, αναμένεται τον επόμενο μήνα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η Τράπεζα να έχει ως στόχο το δεύτερο εξάμηνο την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Financial Times