Την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την πώληση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου NPE’s στην TOCU Europe II, S.a.r.l., με παράλληλη διαχείριση εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρεία συμφερόντων του ως άνω επενδυτή ανακοίνωσε η Attica Bank.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η γνωστή εδώ και καιρό συμφωνία, η οποία έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενεργοποιήθηκε σήμερα με την στο TOCU Europe II, S.a.r.l να καταβάλει το σύνολο του ποσού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ειδικότερα :

α) η εταιρεία TOCU Europe II, S.a.r.l. με έδρα το Λουξεμβούργο, συμφερόντων της διεθνούς Επενδυτικής Εταιρείας PIMCO, κατέβαλε το ποσό των 47 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταβίβαση του ομολόγου Junior Note που εκδόθηκε στο πλαίσιο τιτλοποίησης των δανείων της Συναλλαγής,

β) η εταιρεία συμφερόντων του Επενδυτή με την επωνυμία QQUANT MASTER SERVICER S.A. ανέλαβε με σχετική σύμβαση τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικού ποσού 700,5 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής και με την προϋπόθεση της παροχής σχετικής έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, η Τράπεζα μπορεί να προβεί σε αποαναγνώριση (derecognition) του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν τιτλοποιηθεί στο πλαίσιο της Συναλλαγής και να αναγνωρίσει κέρδος 47 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που, μέσω των αποτελεσμάτων χρήσης, θα προσμετρηθεί ως κεφάλαιο Tier I στα κεφάλαιά της.

Για την εν λόγω συναλλαγή η Τράπεζα, συνεργάστηκε με την εταιρεία Rothschild ως Σύμβουλο και τις δικηγορικές εταιρείες Milbank και Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι ως Νομικούς Συμβούλους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής και επωφελούς για την Τράπεζα και τους μετόχους της συναλλαγής, η Τράπεζα θωρακίζεται έναντι πιστωτικών κινδύνων και ενισχύει έτι περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, παράλληλα με την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κινήσεών της.