Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank με σχετικές ανακοινώσεις διαψεύδουν δημοσιεύματα ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για μεταξύ τους συγχώνευσή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει:

«Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το οποίο της ζητήθηκε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sofokleous.gr, το οποίο κάνει αναφορά σε πιθανή συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με την Alpha Bank, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι τα αναφερόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ούτε η Τράπεζα βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με την Alpha Bank ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα».

Και στην ανακοίνωση της Alpha Bank τονίζεται ότι:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για δήθεν κυοφορούμενη συγχώνευση μεταξύ της Τραπέζης Πειραιώς και της Αlpha Bank, η τελευταία δηλώνει απολύτως και κατηγορηματικά ότι τα υπόψη δημοσιεύματα δεν ευσταθούν, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται εν συνεχεία (και) της από 28 Νοεμβρίου 2018 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί του αυτού θέματος».