Να αλλάξει εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την θέση να περνάει στην Αικατερίνη Μπερίτση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Eurobank, το ΤΧΣ ενημέρωσε για την ανάκληση από τις 14.12.2017 του κ. Χριστόφορου Κουφαλιά από τη θέση του εκπροσώπου του ΤΧΣ στο Δ.Σ της Eurobank και παράλληλα ζήτησε να οριστεί η κα Αικατερίνη Μπερίτση ως νέα εκπρόσωπος, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3864/2010 και τη Σύμβαση Πλαισίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ενσωμάτωση της κ. Μπερίτση εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. της τράπεζας, με την εκπρόσωπο του ΤΧΣ να ορίζεται ως μη εκτελεστικό μέλος. Στην αμέσως επόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας θα ανακοινωθεί η εκλογή του νέου μέλους του Δ.Σ., ενώ σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης του νέου μέλους από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Η κυρία Μπερίτση κατείχε την αντίστοιχη θέση και στην Τράπεζα Πειραιώς.