Ποινικές διώξεις που αφορούν κακουργηματική απιστία, άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος μελών της διοίκησης της Attica Bank της περιόδου 2011-2015 και εκπροσώπων πέντε εταιρειών για ισάριθμα δάνεια που φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις. Πάντως η σημερινή διοίκηση Ρουμελιώτη-Πανταλάκη, που ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2016, θεράπευσε αυτή την πληγή, αφαιρώντας 50 εκατ. ευρώ από τα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας και στη συνέχεια εξυγιαίνοντας το μεγαλύτερο μέρος του προβληματικού της χαρτοφυλακίου.

Μετά από έρευνα που διενέργησαν για δανειοδοτήσεις της τράπεζας, οι επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας στην απιστία, που στρέφονται κατά μελών της διοίκησης της Attica Bank της επίμαχης περιόδου. Επίσης, απήγγειλαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των πέντε εταιριών οι δανειοδοτήσεις των οποίων ζημίωσαν την Τράπεζα.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα την περίοδο 2011- 2015 ενέκρινε δανειοδοτήσεις, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, στις επίμαχες πέντε εταιρείες με επιτόκιο κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που προβλεπόταν βάσει της πιστοληπτικής τους διαβάθμισης και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Οι εισαγγελείς παράλληλα προχώρησαν σε αρχειοθέτηση δύο περιπτώσεων δανείων σε εταιρείες που είχαν τεθεί υπό έρευνα καθώς διαπίστωσαν πως είχαν εξοφληθεί στο εκατό τοις εκατό τα χρέη τους. Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2016 στον Άρειο Πάγο η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία αναφερόταν σε δεκάδες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων της Attica Bank σε χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης νομικά πρόσωπα με επιτόκια χαμηλότερο ή και πολύ χαμηλότερο των προβλεπόμενων.