Στην αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων του χαρτοφυλακίου της προχωράει η Τράπεζα της Ελλάδος που αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνή ανοικτού διαγωνισμού στο προσεχές διάστημα.

Ήδη, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων μίσθωσε το κτίριο που στέγαζε μέχρι πριν από μερικούς μήνες την Εθνικη Λυρική Σκηνή στην οδό Ακαδημίας, ιδιοκτησίας της ΤτΕ. Ο Δήμος Αθηναίων θα καταβάλλει 20.000 ευρώ το μήνα (η Λυρική πλήρωνε 16.700 ευρώ) για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Επιτροπή Αξιοποίησης Ακινήτων της ΤτΕ στην οποία προΐσταται ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος δρομολογεί τις διαδικασίες αξιοποίησης με μακροχρόνιες μισθώσεις και άλλων τεσσάρων «φιλέτων».

Πρόκειται για:

•Το κτίριο της οδού Ακαδημίας 59-61 που βρίσκεται δίπλα στην Λυρική Σκηνή.

• Οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται στην αρχή της Κηφισίας (Αμπελόκηποι) και περιλαμβάνει μικτές χρήσεις (οικόπεδο, πολυκατοικία και θερινό κινηματογράφο), το οποίο επιτρέπει την περαιτέρω δημιουργία 10.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων.

• Οικόπεδο έκτασης 4,5 στρεμμάτων που βρίσκεται στην παραλιακή οδό στο Φάληρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το τελευταία ίσως «φιλέτο» της παραλιακής ζώνης που «κτίζει» 10.000 τετραγωνικά μέτρα.

• Το νεοκλασικό κτίριο που στέγαζε το πρώην υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά απέναντι από τον ΙΝ της Αγίας Τριάδας, είναι εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων και καλύπτει το μισό ενός οικοδομικού τετραγώνου (το υπόλοιπο μισό είναι το κτίριο του ΝΑΤ). Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει δρομολογηθεί για άμεση αξιοποίηση.