Η έγκριση όλων των προτάσεων (που είχε υποβάλει το ΤΧΣ) από τη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας διασφαλίζει ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Εθνικής Τράπεζας ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα βέλτιστης πρακτικής, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΤΧΣ.

«Με αυτή την ανανέωση η Τράπεζα διαθέτει ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο στην πλειοψηφία του και ικανοποιητική ισορροπία φύλων. Τα νέα ανεξάρτητα μέλη ενισχύουν τη δυναμική του ανώτατου οργάνου εταιρικής διακυβέρνησης της Εθνικής Τράπεζας, ενώ με την εισαγωγή του θεσμού του Ανώτερου Ανεξάρτητου Συμβούλου ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου και της επενδυτικής κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΧΣ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ενώ είναι βέβαιο πως η μεταρρύθμιση αυτή θα σηματοδοτήσει την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας ενός πιστωτικού ιδρύματος με αναγνωρισμένα μεγάλες δυνατότητες, όπως επίσης αναφέρεται.

«Το Ταμείο δηλώνει ικανοποιημένο που η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θερμής υποστήριξης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και καλωσορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσβλέπει στη δυναμική συμβολή αυτών στην περαιτέρω ανάπτυξη της Τράπεζας», καταλήγει η ανακοίνωση.