Η Alpha Bank συμμετέχει ως νέο μέλος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καλυμμένων Ομολογιών (ECBC), ισχυροποιώντας περαιτέρω την παρουσία της στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων.

Το ECBC αποτελεί έναν αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό που αριθμεί 121 μέλη - εκδότες καλυμμένων ομολόγων, αναλυτές, επενδυτές, οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και ένα ευρύ δίκτυο άλλων ενδιαφερομένων μερών - σε περισσότερες από 30 περιοχές αρμοδιότητας.

Οπως επισημαίνει στην σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα, ως μέλος του ECBC, η Αlpha Βank αποκτά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο δίκτυο επενδυτών στη διεθνή αγορά καλυμμένων ομολόγων και αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις της συγκεκριμένης αγοράς, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, των μεθοδολογιών πιστοληπτικής αξιολόγησης και των διεθνών τάσεων.

H συμμετοχή στο ECBC αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της Αlpha Βank στην αγορά των καλυμμένων ομολόγων ως αποδοτική πηγή χρηματοδότησης, τονίζει η τράπεζα, που σημειώνει οτι είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που έχει εκδώσει καλυμμένη ομολογία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Covered Bond Label.

Ο κ. Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου Γενικός Διευθυντής – Chief Financial Officer της Αlpha Βank, δήλωσε σχετικά: “Μετά την επιτυχημένη έκδοση καλυμμένης ομολογίας Ευρώ 500 εκατ. το 2018, έχουμε την τιμή και την ευχαρίστηση να γινόμαστε μέλη του European Covered Bond Council. Με τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο, η Αlpha Βank ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά καλυμμένων ομολογιών και λαμβάνει ενεργά μέρος στη διαμόρφωση των μελλοντικών εξελίξεων στον κλάδο”.

Ο κ. Luca Bertalot, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καλυμμένων Ομολογιών, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Αlpha Βank, ανέφερε: “Καλωσορίζουμε την Αlpha Βank και αναμένουμε με ενδιαφέρον την χρήσιμη συμβολή της στο έργο μας. Για το ECBC, η διεύρυνση της βάσης των μελών μας στην Ελλάδα είναι ενδεικτική της συνεχούς ανάπτυξης της αγοράς καλυμμένων ομολογιών στην χώρα, ενώ αποτελεί αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η δουλειά μας στον τομέα αυτό”.