Η Attica Bank προχώρησε σήμερα στην 3η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων, με στόχο την εξυγίανση του ισολογισμού της και την απαλλαγή της από την διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, που ταλανίζει τον τραπεζικό κλάδο, χιλιάδες δανειολήπτες και την ίδια την λειτουργία της ελληνικής οικονομίας.

Η  Attica Bank, μετά από αυτήν την πετυχημένη εξέλιξη, είναι έτοιμη πλέον να επικεντρωθεί απερίσπαστα στις κατ' εξοχήν τραπεζικές εργασίες της, προς όφελος των πελατών της, των μετόχων της και της οικονομίας γενικότερα.

Ειδικότερα, η τράπεζα μεταβίβασε στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία «Astir NPL Finance 2020-1 Designated Activity Company»   δύο χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων, ένα επιχειρηματικών δανείων ύψους 340,8 εκατ. και το δεύτερο ύψους 371,2 εκατ., που αφορά σε δάνεια / πιστώσεις λιανικής τραπεζικής.

Και για τις δύο τιτλοποιήσεις εκδόθηκαν και μεταβιβάστηκαν στην τράπεζα αντιστοίχως τρία ομόλογα - Senior Note, Mezzanine Note και Junior Note – ενώ τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων ανέλαβε η  QQUANT Master Servicer Μονοπρόσωπη ΑΕΔΑΑΔΠ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Attica Bank: Τιτλοποίηση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων / πιστώσεων

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε εκτέλεση της αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου 2020, η Τράπεζα υλοποίησε την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, τιτλοποίηση και μεταβίβαση δύο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων της.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα, κατ’ εφαρμογή του Νόμου 3156/2003

  • Μετεβίβασε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων / πιστώσεων συνολικού ποσού περίπου ευρώ 340,8 εκατ. Ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία «Astir NPL Finance 2020-1 Designated Activity Company»  που εδρεύει στην Ιρλανδία. Παράλληλα το SPV εξέδωσε και μετεβίβασε στην Τράπεζα ένα ομόλογο Σειράς Α ονομαστικής αξίας 159.000.000 Ευρώ (Senior Note), ένα ομόλογο Σειράς Β ονομαστικής αξίας 1.806.000 Ευρώ (Mezzanine Note) και ένα ομόλογο σειράς C (Junior Note) αξίας 180.000.000 Ευρώ,  που προέκυψαν από την τιτλοποίηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου δανείων / πιστώσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 3156/2003, και εξασφαλίζονται με εκ του νόμου ενέχυρο στα μεταβιβασθέντα δάνεια / πιστώσεις.
  • Μετεβίβασε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων / πιστώσεων λιανικής τραπεζικής,  συνολικού ποσού περίπου ευρώ 371,2 εκατ. Ευρώ στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με την επωνυμία «Astir NPL Finance 2020-2 Designated Activity Company»  που εδρεύει στην Ιρλανδία. Παράλληλα το SPV εξέδωσε και μετεβίβασε στην Τράπεζα ένα ομόλογο Σειράς Α ονομαστικής αξίας 190.000.000 Ευρώ (Senior Note), ένα ομόλογο Σειράς Β ονομαστικής αξίας 104.921.000 Ευρώ (Mezzanine Note) και ένα ομόλογο σειράς C (Junior Note) αξίας 76.372.000 Ευρώ,  που προέκυψαν από την τιτλοποίηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου δανείων / πιστώσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου 3156/2003, και εξασφαλίζονται με εκ του νόμου ενέχυρο στα μεταβιβασθέντα δάνεια / πιστώσεις.
  • Τη διαχείριση των ανωτέρω χαρτοφυλακίων ανέλαβε -με σχετικές συμβάσεις με τα SPV- η εταιρεία με την επωνυμία QQUANT MASTER SERVICER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕΔΑΑΔΠ.