Η Alpha Bank αναμένεται να εξασφαλίσει την έγκριση των μετόχων για τη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ την Τρίτη, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές του Reuters.

Μια πηγή στην τράπεζα δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπάρχει ευρεία στήριξη για την πρόταση. Οι υποστηρικτές συμπεριλαμβάνουν και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που ελέγχει μερίδιο σχεδόν 11% στην τράπεζα, ανέφερε πηγή του ΤΧΣ. 

Οι θεσμικοί επενδυτές στην τράπεζα περιλαμβάνουν τους αμερικανικούς ομίλους Vanguard Group, Capital Research, Blackrock και τη νορβηγική Norges Bank, ενώ ο Βρετανός διαχειριστής Schroders πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 5,08% των δικαιωμάτων ψήφου. 

Η Glass Lewis αναφέρει ότι στηρίζει την «ισχυρή λογική» της πρότασης, σημειώνοντας ότι θα αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές, με τα οφέλη να υπερβαίνουν τις ανησυχίες για το dilution. 

Ομως δεν είναι όλοι οι μέτοχοι θετικοί. Ο ανεξάρτητος proxy adviser ISS έχει αντιταχθεί στο σχέδιο, αναφέροντας ότι η τράπεζα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα επάρκειας κεφαλαίων και ότι οι μέτοχοι που δεν μπορούν να συμμετάσχουν θα υποστούν «αραίωση». 

Το hedge fund Paulson & Co που ελέγχει σχεδόν το 7% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας επίσης τάσσεται εναντίον, σύμφωνα με έτερη πηγή του πρακτορείου. 

Πηγή: euro2day.gr