Διπλή διάκριση έλαβε η Alpha Bank στα “Hellenic Responsible Business Awards 2021” για δύο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, που συνδυάζουν την κοινωνική συνεισφορά και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, για έκτη συνεχή χρονιά, από το περιοδικό Marketing Week και τη Boussias Communications.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνες Επιχειρήσεις & SDGs: Λιγότερες Ανισότητες» για το πρόγραμμα «Σινεμά για όλους» το οποίο και υλοποιεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με σαφή κατεύθυνση τη συνεισφορά της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals) και ειδικότερα, στον SDG10 (Λιγότερες Ανισότητες), η Alpha Bank συμβάλλει στη διεύρυνση της πρόσβασης και στην ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, χορηγεί την εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών προσβασιμότητας σε κινηματογραφικές αίθουσες για άτομα με κινητικά προβλήματα, τη δυνατότητα ακουστικής περιγραφής (audio description) για άτομα με προβλήματα όρασης και ειδικών υποτίτλων SDH για κωφούς ή βαρήκοους, ταυτόχρονης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα κ.ά.

Ενδεικτικά, μέσω της δράσης «Σινεμά για όλους» έχει δοθεί μέχρι στιγμής η δυνατότητα σε περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας να απολαύσουν την εμπειρία του κινηματογράφου, σε μία προσπάθεια εξάλειψης του αποκλεισμού που βιώνουν στην καθημερινότητά τους λόγω ελλιπών υποδομών και προσβάσιμου περιεχομένου.

Στην ίδια διοργάνωση, η Τράπεζα έλαβε επίσης το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης και Τοπικής Κοινότητας / Κράτους» για το πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν», που υλοποιεί από το 2013 μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και με τη συμβολή ομάδων συντηρητών εξειδικευμένων σε γλυπτά. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει την κοινωνική προσφορά, τη βιωσιμότητα και την αστική ανθεκτικότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς στοχεύει στην προστασία και την αποκατάσταση, με τον βέλτιστο τρόπο, ιστορικών μνημείων και έργων τέχνης, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Alpha Bank πραγματοποίησε τη συντήρηση ανδριάντων και προτομών ηρώων του 1821, δίνοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ξανά τα γλυπτά που συγκροτούν τον ιστορικό μας περίγυρο και κοσμούν το αστικό περιβάλλον.

Η ιστορία της Alpha Bank είναι συνυφασμένη με τον Πολιτισμό, ο οποίος αποτελεί κοινό παρονομαστή των δύο αυτών δράσεων που διακρίθηκαν στα “Hellenic Responsible Business Awards 2021”. Η Τράπεζα διατηρεί ισχυρή τη δέσμευσή της να υποστηρίζει την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό αλλά και την προστασία του πολιτισμού της καθημερινότητας ως μέσο για την αστική ανθεκτικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.