Την έννοια των Επενδύσεων με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο (Impact Investments) εισάγει στην ελληνική αγορά η Alpha Bank μέσω επενδυτικών προϊόντων που διαθέτει σε Πελάτες του Private Banking, στο πλαίσιο της βιώσιμης και υπεύθυνης επενδυτικής στρατηγικής της.

 Με την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται ο συνδυασμός ενός επενδυτικού προϊόντος με μία στοχευμένη δράση δενδροφύτευσης, καθώς για κάθε Ευρώ 1.000 ονομαστικής αξίας συμμετοχής σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα, φυτεύεται ένα δέντρο από την περιβαλλοντική εταιρεία Reforest’ Action.

Με αφετηρία το 2021, οι Πελάτες του Private Banking της Alpha Bank, μέσω της συμμετοχής τους στα συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα και τη συγκέντρωση 10,9 εκατ. Ευρώ και 6,4 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος χρηματοδοτώντας μέσω της Reforest΄ Action την φύτευση 17.379 δένδρων. Η δενδροφύτευση θα συνεισφέρει στη δέσμευση 2.606 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, παρέχοντας καταφύγιο σε πάνω από 52.000 άγρια ζώα, παράγοντας περισσότερους από 69.500 μήνες οξυγόνου και δημιουργώντας περίπου 17.380 νέες ώρες εργασίας.

Συγκεκριμένα, για την υλοποίηση της δράσης που έχει αναλάβει η Alpha Bank, η Reforest’ Action σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης εντόπισε το δάσος του Αρωνά του Δήμου Κατερίνης όπου και θα πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων της Alpha Bank Πάνος Ρεμούνδος δήλωσε:

«Η Alpha Bank παραμένει διαχρονικά προσηλωμένη στη διάθεση καινοτόμων επενδυτικών προϊόντων, υιοθετεί και αναδεικνύει όρους βιωσιμότητας και κριτηρίων ESG, συμβάλλοντας με θετικό τρόπο στο περιβάλλον και την κοινωνία. Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, συνδυάζοντας σύγχρονα επενδυτικά προϊόντα με μία αξιόλογη και οργανωμένη προσπάθεια αποκατάστασης των δασών, δίνοντας στους Πελάτες μας τη δυνατότητα να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος».