Κεφαλαιακό κέρδος άνω των 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει για το δ’ τρίμηνο η Deutsche Bank, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ιταλικού δικτύου χρηματοδότησης της στη Zurich Insurance Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

H γερμανική τράπεζα θα καταχωρήσει το κέρδος ως πρόσθετο έσοδο το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ολοκλήρωσε την πώληση του δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 16 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και 1.085 συμβούλους, μετά από μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από έναν χρόνο χωρίς να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το deal, η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στην Ιταλία θα συνεχιστεί, με την Deutsche Bank να παρέχει τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες στη Zurich Bank και τη Zurich Italy να συνεχίζει να προωθεί τα ασφαλιστικά προϊόντα της μέσω των καταστημάτων της τράπεζας.

Η Deutsche Bank βρίσκεται στους τελευταίους μήνες ενός σχεδίου ανάκαμψης που παρουσίασε ο CEO Christian Sewing πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν περιέγραψε ριζικές μειώσεις θέσεων εργασίας και κόστους, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης από ορισμένες επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Ενώ ο CEO έχει χάσει αρκετούς στόχους όσον αφορά στα κόστη, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για έσοδα, κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων των συναλλαγών που καταγράφηκαν πολύ πάνω από τα αρχικά σχέδια.