Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας έλαβε σήμερα (31.10.2022) έγγραφο αίτημα της Lyktos Participations, μετόχου με ποσοστό άνω του 10% του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου, για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα Ημερησίας Διάταξης την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Η Thrivest, η νέα μεγαλομέτοχος, ζητά δίμηνη παράταση, για να μπορέσει να παραβρεθεί

 

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με το Νόμο.

Σχόλιο κύκλων της Thrivest σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Παγκρήτιας:

«Ενημερωθήκαμε για την επιστολή που έστειλε η Lyktos Participations στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, την οποία και μελετάμε. Επίσης, εκτιμούμε την πρόθεση της Lyktos Participations να διευκολύνει την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου. Όμως, πιστεύουμε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι συνήθεις ρυθμιστικές διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδας (που διαρκούν έως 60 ημέρες) ώστε ο νέος κύριος μέτοχος (Thrivest Holdings -συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Α. Εξάρχου) να εκπροσωπηθεί στην Γενική Συνέλευση»

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας με πλήρη κάλυψη. Η ολοκλήρωση της ΑΜΚ οδήγησε στην ανανέωση της μετοχικής βάσης της Τράπεζας με την είσοδο στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας THRIVEST HOLDING LTD η οποία πλέον κατέχει ποσοστό συμμετοχής 32,38% που την αναδεικνύει ως τον μεγαλύτερο βασικό μέτοχο της Τράπεζας.