Ευχές για υγεία, αγάπη, ευτυχία και αποδοχή έστειλαν τα παιδιά της οικογένειας της Alpha Bank, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Τράπεζας, με τίτλο «Ζωγραφίζω τον κόσμο που ονειρεύομαι και κάνω μία ευχή για τα παιδιά όλου του κόσμου».

Στον διαγωνισμό όπως αναφέρει η Alpha Bank, συμμετείχαν 397 παιδιά εργαζομένων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που μέσα από τα πρωτότυπα και εμπνευσμένα έργα τους, έστειλαν τις ευχές τους στα παιδιά όλου του κόσμου. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ανέδειξε 5 νικητές, τη Μαρία Λαγωνίκα, την Παναγιώτα Ασημακοπούλου, τον Αλέξανδρο Νικητόπουλο, την Κλεοπάτρα Μιχαλάκη και την Μελίνα Ιωαννίδη, που βραβεύτηκαν από την Τράπεζα με δώρα. Ειδική διάκριση έλαβε το έργο της πρώτης νικήτριας του διαγωνισμού Μαρίας Λαγωνίκα, ετών 14, ως το έργο που εικονογράφησε και την ευχετήρια κάρτα του Ομίλου Alpha Bank για τη νέα Χρονιά.

Σχολιάζοντας το έργο της νικήτριας, η Βικτώρια Φασιανού, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο της Μαρίας απεικονίζει με πολύ όμορφο σχεδιασμό, χωρίς αυτός να παραπέμπει σε άρτια εικαστική ζωγραφιά, τη συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικότητα, είτε αυτή αφορά την εθνικότητα, είτε την αναπηρία, την ασθένεια ή το φύλο. Περνάει το μήνυμα της αποδοχής, του σεβασμού, της ομόνοιας, της συνεργασίας και της αγάπης στην κοινότητα. Μέσα από το αρμονικό παιχνίδι μεταξύ των παιδιών, όπου το περιβάλλον διέπεται από χαρά, αισιοδοξία, χαμόγελα και δημιουργία, αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης, της δημιουργικής συνεργασίας και της ανιδιοτελούς αγάπης».

Με αφορμή τον διαγωνισμό και συνεχίζοντας το έργο της ως διαχρονικός υποστηρικτής δράσεων κοινωνικής ευαισθησίας, η Alpha Bank «υιοθέτησε» τις ευχές τριών παιδιών με σοβαρές ασθένειες του "Make-a-Wish" Ελλάδας.