Αύριο Κυριακή ξεκινά ο δεύτερος γύρος των εκλογών σε διάφορους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Ο δεύτερος γύρος θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας. 

Όπως είναι αναμενόμενο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), όπου αναμετρώνται ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς).

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Βερβεσός, θα μείνει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς κατήλθε στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο συνδυασμός «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» που συμμετείχε στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, αποτελεί την δεξαμενή των συμβούλων που θα τον στηρίξουν στην περίπτωση της εκλογής του.

Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Αναστασόπουλος, μετακυλά σε θέση συμβούλου και ο τελευταίος σε ψήφους εκ των 4 συμβούλων του, μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είναι ανδροκρατούμενο. Η μόνη γυναίκα μεταξύ 24 ανδρών είναι η Μαρινέττα Γούναρη.

Κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών ο αριθμός των 24 συμβούλων (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) που εξελέγησαν κατά συνδυασμό (ανεξάρτητα εάν υπήρχε επικεφαλής ή όχι του συνδυασμού και ανεξάρτητα εάν ο επικεφαλής έλαβε το εκλογικό μέτρο για να εκλεγεί) έχει ως εξής:

Αναστασόπουλος Δημήτρης: 4
Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (από το χώρο του Δ. Βερβεσού): 4
Πυξίδα: 3
Περάκης Παναγιώτης: 3
Κωτσής Φώτης: 2
Σοφός Θεμιστοκλής: 2
Κουντούρη Χριστίνα: 2
Βρεττός 'Αγγελος: 1
Εναλλακτική Παρέμβαση: 1
Δαμασκόπουλος: 1
Βραχιώτης Βασίλης: 1