Απλή εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων χαρακτηρίζουν την πρόσφατη απόφαση της ΕΕΤΤ, σχετικά με την επίλυση διαφοράς της Forthnet με την Cosmote και τη Vodafone για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως MVNO, στελέχη της Forthnet, απαντώντας σε σχόλια αξιωματούχου του ΟΤΕ.

Στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ, ο οικονομικός διευθυντής Μπάμπης Μαζαράκης χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕΤΤ «φωτογραφική» υπέρ της Forthnet, κάτι που τον εξέπληξε και του προκάλεσε ερωτηματικά «δεδομένης της αρνητικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται». Τόνισε, μάλιστα, πως η διοίκηση του OΤΕ δεν είναι διατεθειμένη να προσθέσει επισφαλείς απαιτήσεις ύστερα από την παλαιότερη χρεοκοπία εικονικών παρόχων (Cyta Hellas).

Οι άνθρωποι της Forthnet πέρασαν στην αντεπίθεση, απαντώντας πως η συγκεκριμένη απόφαση απλά εφαρμόζει στη χώρα μας τους κανόνες που διέπουν την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπροσθέτως, προχώρησαν και σε οικονομικό σχολιασμό αναφέροντας πως η μόνο το διάστημα 2014-2018 η Forthnet έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο προς τον ΟΤΕ περισσότερα από 480 εκατ. ευρώ, για αγορά υπηρεσιών. Τονίζουν, μάλιστα, πως τις περισσότερες φορές τα χρήματα δίνονται σε διάστημα μικρότερο των 15 ημερών από την παροχή της υπηρεσίας -και πριν η Forthnet εισπράξει από τους καταναλωτές- την ώρα που ο ΟΤΕ τους προμηθευτές του σε περισσότερες από 60 ημέρες.

 «Είναι κατανοητό, ότι μπορεί να μην αρέσει στα στελέχη του ΟΤΕ μια απόφαση που επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα να υπάρξει βιώσιμο μοντέλο MVNO. Όμως ήρθε ο καιρός να ανοίξει επιτέλους ο ανταγωνισμός στη μέχρι σήμερα ολιγοπωλιακή αγορά κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών» καταλήγουν τα στελέχη της Forthnet.