Διπλή silver διάκριση απέσπασε η Vodafone Ελλάδας στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2018, που αναδεικνύουν υπεύθυνες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και αναγνωρίζουν τη δέσμευση στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνεισφοράς.

Συγκεκριμένα, έλαβε αργυρό βραβείο στην ενότητα «Βιώσιμη Ανάπτυξη» και την κατηγορία «Διαχείριση Αποβλήτων» για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από τον σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, μέχρι τη χρήση και την απόρριψή τους από τους πελάτες.

Παράλληλα, έλαβε αργυρό βραβείο στην ενότητα «Ιδιωτικές Επιχειρήσεις» και την κατηγορία «Εκπαίδευση» για το πρόγραμμα «STEMpowering Youth» του Ιδρύματος Vodafone, που υλοποιείται από τις αρχές του 2017, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Το πρόγραμμα θέτει την εκπαίδευση με τη χρήση τεχνολογίας στο επίκεντρο και εισάγει την καινοτομία στην τοπική κοινωνία. Στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος, 380 μαθητές γυμνασίου και λυκείου από 14 σχολεία της Θράκης και των Δωδεκανήσων έλαβαν εκπαίδευση 576 ωρών ετησίως, μέσα από τα δωρεάν εξωσχολικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).