Η διοργάνωση-θεσμός των επαγγελματιών του καφέ και της καφεστίασης, τα Coffee Business Awards, επέστρεψαν για 3η χρονιά την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τους κορυφαίους του κλάδου.

Σε μία λαμπερή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το ειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό Coffee & Brunch, και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, σχεδόν τριακόσιοι ομιλητές και καλεσμένοι απόλαυσαν μια Τελετή Απονομής πλούσια σε θέαμα και περιεχόμενο, μια πραγματική γιορτή για τον κλάδο του καφέ, η οποία είχε λείψει την προηγούμενη χρονιά λόγω των υγειονομικών περιορισμών που επηρέασαν σημαντικά και τον κλάδο του καφέ.

Παράλληλα, όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε και ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex, μία από τις σημαντικές καινοτομίες της βραδιάς που σχολιάστηκε θετικά τόσο από τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετείχαν δια ζώσης, όσο και από το πολυπληθές κοινό, τους λάτρεις του καφέ, οι οποίοι παρέμειναν συνδεδεμένοι ως το τέλος της βραδιάς.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, η ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου και ο fashion designer Γιώργος Ασημακόπουλος, καλωσόρισαν «το ανφάν γκατέ» του καφέ και της καφεστίασης, μαζί και τους σημαντικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και θεσμικών φορέων του κλάδου που τίμησαν την εκδήλωση, σε ένα πρόγραμμα που κράτησε τέσσερις και πλέον ώρες και στη διάρκεια του απονεμήθηκαν 15 τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα της αγοράς που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, αλλά και 128 βραβεία, σε 85 κατηγορίες μοιρασμένες σε 7 θεματικές ενότητες, στους κορυφαίους του κλάδου.

Στην εναρκτήρια προσφώνησή του ο κος Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ανέφερε ότι «ο κόσμος του καφέ και της καφεστίασης έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα προϊόν που αποτελεί πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κος Κώστας Καπερώνης, εμπνευστής των βραβείων και sales director coffee business της ethosMEDIA, o οποίος καλωσόρισε την «αγορά» και τους ανθρώπους της σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση και αναφέρθηκε με έντονα, συναισθηματικά, λόγια στην μεγάλη προσμονή όλων, μετά από έναν χρόνο δύσκολο για τον κλάδο, να βρεθούν ξανά από κοντά!

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος χαιρέτισε την σημαντική αυτή διοργάνωση αναφέροντας πως «ο θεσμός των Coffee Business Awards προσφέρει μία παραπάνω ώθηση στον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο της καφεστίασης, ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες κρίσεις» και τονίζοντας πως «η κυβέρνηση στηρίζει τον συγκεκριμένο κλάδο με στοχευμένα μέτρα, αλλά και ο κλάδος από την πλευρά του θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, παρέχοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα».

Τον διαδέχθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος στον δικό του χαιρετισμό χαρακτήρισε την καφεστίαση ώς έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας ο οποίος, όπως τόνισε, «πέρασε πολλά προβλήματα μέσα στην πανδημία, κάποια από τα οποία επιλύσαμε [ως κυβέρνηση], και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις και στα υπόλοιπα, μέσα στο 2022, το οποίο θα αποτελέσει μία συνολικά καλύτερη χρονιά». Επεσήμανε δε, ότι η συμμόρφωση του κλάδου στα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, είναι εντυπωσιακή!

Ανεβαίνοντας στο βήμα των φετινών Coffee Business Awards στη συνέχεια ο κος Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος ΔΣ της Enterprise Greece, στάθηκε ιδιαίτερα στην φετινή δύσκολη χρονιά και τόνισε: «Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά. Αντέξαμε όμως. Τα lockdowns πέρασαν οριστικά. Το 2022 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και όλοι μαζί προχωρούμε στην επόμενη μέρα. Ο καφές στη χώρα μας σημαίνει διασκέδαση, αποτελεί μέσο κοινωνικοποίησης. Ο χώρος του καφέ αποτελεί έναν εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος -όπως και οι υπόλοιποι- σύντομα θα μπορεί να ωφεληθεί και από τα νέα ψηφιακά εργαλεία που δημιουργούμε για την ενίσχυση των εξαγωγών μας».

Τιμώμενη χώρα της φετινής εκδήλωσης ήταν η Αιθιοπία, με την Αυτής Εξοχότητα Πρέσβειρα Demitu Hambisa Bonsa (Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary and Permanent Representative of Ethiopia to FAO, IFAD and WFP, Ambassador of Italy) να δίνει το παρών, να εκφράζει την χαρά της για το γεγονός και να επισημαίνει την μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. «Η Αιθιοπία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής καφέ παγκοσμίως και ο καφές είναι συνδεδεμένος με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της χώρας. Αποτελεί το σημαντικότερο προϊόν για την οικονομία της χώρας», είπε. Η ίδια τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Αιθιοπία για επενδύσεις στην αγορά του καφέ. Την ομιλία της Πρέσβειρας, ακολούθησε προβολή δύο χαρακτηριστικών μικρών βίντεο για την Πολιτιστική Παράδοση της Αιθιοπίας και τον Παραδοσιακό Τρόπο Παρασκευής Καφέ στη χώρα, μέρος από το πλούσιο υλικό που έφεραν μαζί τους οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη όμορφη αυτή χώρα της Αφρικής.

Σε καθαρά επιχειρηματικό τόνο στη συνέχεια, πήρε το βήμα ο κος Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ) ο οποίος τόνισε ότι πάγιο αίτημα της ΕΕΚ αποτελεί η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Όπως ανέφερε, ο ΕΦΚ δημιουργεί στην αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και αύξηση του λαθρεμπορίου και ευελπιστεί ότι με τους τακτικούς ελέγχους που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται στα σημεία εισόδου της χώρας, θα περιορισθεί το πρόβλημα. Στις θετικές εξελίξεις ο κος Μπενόπουλος πρόσθεσε και την επιστροφή του ΕΦΚ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πρωτοφανής αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των ναύλων κατά τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας ότι η εστίαση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και ότι θα επηρεασθεί περισσότερο από τις αυξήσεις. Για τον λόγο αυτό και σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας, ζήτησε να συνεχισθούν τα μέτρα στήριξης από την πλευρά τις πολιτείας, για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Τον διαδέχθηκε ο βήμα ο κος Ορέστης Φοίβος Πιτσάβας, Head of Business Development, LiveOn ο οποίος αφού παρουσίασε στους προσκεκλημένους συνοπτικά την LiveOn και το LiveOn Expo Complex, το ψηφιακό venue της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στην πορεία της Live On από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε πριν 18 μήνες, ως ανάγκη για να προσφέρει λύσεις επιχειρηματικής συνέχειας εν μέσω του πρώτου lockdown, και επικέντρωσε στις σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες που δημιουργεί σήμερα πλέον για κάθε εταιρεία, με το ολοκληρωμένο προϊοντικό της portfoglio σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων των στελεχών της και τις πρωτοποριακές ψηφιακές τεχνολογίες της νέας εποχής.

Τα κορυφαία COFFEE BUSINESS AWARDS

Τα κορυφαία βραβεία της βραδιάς απονεμήθηκαν:

στην κατηγορία Top Coffee Chain, GOLD στην εταιρεία COFFEE LAB, SILVER στις εταιρείες COFFEE ISLAND και ΓΡΗΓΟΡΗΣ και BROΝΖΕ στην εταιρεία CHOCO COFFEE,

στην κατηγορία Top Independent Coffee Shop, GOLD στην εταιρεία yard tales of flavors,

στην κατηγορία Top Coffee Roaster, GOLD στην εταιρεία COFFEE ISLAND, SILVER στην εταιρεία ROSSETTI COFFEE ROASTERS και BRONZE στην εταιρεία ARTISTI CAFFE, και

στην κατηγορία Top Coffee Importer, GOLD στην εταιρεία ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε. και SILVER στις εταιρείες CAFES RICHARD και ΕSPRESSE SA – PORTIOLI ESPRESSO.

Απονομή τιμητικών διακρίσεων

Ιδιαίτερη ενότητα της λαμπερής βραδιάς των Coffee Business Awards 2021 ήταν η απονομή τιμητικών διακρίσεων σε ξεχωριστές προσωπικότητες του κλάδου, οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν από το ενθουσιώδες ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα της εκδήλωσης.

Πρώτος εξ’ αυτών ανακοινώθηκε ο κος Γιάννης Ταλούμης, CEO και Head of Quality της Taf Coffee, στον οποίο απονεμήθηκε η διάκριση Coffee Industry Lifetime Achievement Award. «Είναι καθήκον μας να συνεισφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας μας καθώς δεν φτάνει μόνο το επιχειρείν αλλά και η παρακαταθήκη που πρέπει να αφήνουμε σε αυτό που κάνουμε», τόνισε ο κος Ταλούμης .

Η διάκριση Τop Coffee Entrepreneur απονεμήθηκε στους κους Ηλία Γούλα, Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENTRACOM SA, και Πέτρο Γούλας, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GENTRACOM SA και η Top Coffee Manager στον κο Παναγιώτη Χάσκο, Managing Partner της CAFFELUIGIHASKOS.

Τop Coffee Society Influencer διάκριση απονεμήθηκε στον κο Νίκο Παπά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ESPRESSE SAPORTIOLI ESPRESSO, η Top Coffee Creative Marketing Director διάκριση στην κα Νιόβη Καλλέργη, Αντιπρόεδρο και CMO της KAFEA TERRA SA και η διάκριση Top Barista στον κο Δημήτρη Καραμπά, Ηead Barista της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε.

Ο κος Παναγιώτης Νίκας, Εκπαιδευτής Baristi – Συγγραφέας του βιβλίου «Οδοιπορικό στην Αιθιοπία», παρέλαβε την διάκριση Top Coffee Publishing Award, η εταιρεία ΓΡΗΓΟΡΗΣ την Τοp Traditional Family Business, η COFFEE LAB την Top Coffee Company Outwork Orientation Award και η Coffee Planet Ltd για το brand Puro Fairtrade Coffee την διάκριση Top Coffee Bio Brand. Ο κος Ρουμελιώτης, μάλιστα της COFFEE LAB, μέσω βίντεο, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ την ethosMEDIA και τον Κώστα Καπερώνη για την άρτια διοργάνωση. Η εταιρεία μας έχει παρουσία σε επτά χώρες του εξωτερικού, με 25 καταστήματα, ενώ είναι προ των πυλών άλλες δύο χώρες η Σαουδική Αραβία και η Αμερική. Η επιτυχία μας οφείλεται στην αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθούμε που έχει ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Είμαστε υπερήφανοι που εξάγουμε τη φιλοσοφία της COFFEE LAB στο εξωτερικό, ενώ στόχος μας είναι η διάδοση του ποιοτικού καφέ παγκοσμίως».

Ακολούθησε η διάκριση Top Product Except Coffee στην Barista PRO για το προϊόν Giagiamas, η μηχανή καφέ Trireme τιμήθηκε με την διάκριση Top Coffee Machine Manufacturing and Design, ο κος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, CEO της Coffee Island, παρέλαβε την δική του τιμητική διάκριση ως Greek Coffee Ambassador, ενώ δύο σημαντικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν εν σειρά, η Top Quality Control Services στην El Cafe για το εργαστήριο Q.Lab και η Innovation and Greek Coffee Experience System στην ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ για το καφεσύστημα παρασκευής Ελληνικού καφέ.

Τέλος, ξεχωριστές τιμητικές διακρίσεις απένειμαν οι διοργανωτές στην διεθνούς κύρους και εμβέλειας τριμελή Επιτροπή Κριτών που έκανε και φέτος την γευστική δοκιμή Blind Taste και ξεχώρισε τους κορυφαίους Roasters καφέ της χρονιάς. Σε μια σπουδαία στιγμή για την διοργάνωση, στην σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τις διακρίσεις τους ο Head Judge κος Σταύρος Λαμπρινίδης (AST authorised SCA trainer, WSE certified judge, SCA coffee diploma, education cordinator SCA Greece) και η Judge κα Renata Malyszko (Senior business development manager at McCabe’s Coffee Roastery, AST authorized specialty coffee trainer, WCE certified WLAC, WBRC, WBC, WCRC, WCIGS judge, SCA ireland judging coordinator) ενώ μαζί τους συνδέθηκε online από τη Ρουμανία και ο Judge κος Alexandru Niculae (World Coffee Roasting champion 2016, Q Grader, Bob Coffee Lab co-owner & Head Roaster, Giesen Romania, AST 2018-2021 Barista, brewing, roasting).

Οι άνθρωποι πίσω από τον επιτυχημένο κλάδο της καφεστίασης

Τα Coffee Business Awards 2021 πραγματοποιήθηκαν με τους κορυφαίους της καφεστίασης να χορηγούν την εκδήλωση. Μιλώντας από το βήμα της διοργάνωσης, ο κος Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος των εταιρειών RESOUL HELLAS & E.R. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΦΕ Α.Ε. δήλωσε παθιασμένος με τον ελληνικό καφέ. Όπως είπε, στόχος του είναι να αλλάξει την αντίληψη και τα στερεότυπα για τον ελληνικό καφέ, «να μην αφορά μόνο την ιστορία». Ο ελληνικός καφές, σύμφωνα με τον κο Δημητριάδη, «πρέπει να έρθει στο σήμερα, να είναι μοντέρνος, σύγχρονος, ευγενικός, αγαπησιάρικος, όπως πρέπει... Ο ελληνικός καφές οφείλει να είναι σχεδιασμένος όμορφα και λειτουργικά. Να περιέχει ποιοτικά ανώτερες ποικιλίες, τέλεια επεξεργασμένες. Ο καφές αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Μπορεί να συμμετέχει στη σύγχρονη εποχή. Στην Ελ Γκρέκο, δημιουργήσαμε έναν ολόκληρο κόσμο για τον ελληνικό καφέ». Για τον πρόεδρο των RESOUL HELLAS & E.R. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΦΕ Α.Ε. ο ελληνικός καφές στη σύγχρονη εποχή, θα πρέπει να γίνει συνήθεια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, να συνοδεύεται με άλλες ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις. «Να δημιουργήσουμε αυτό που λέμε ελληνικό πρωινό, που θα απολαμβάνουν οι άνθρωποι και στο εξωτερικό, ένα πρωινό με άρωμα Eλλάδας», τόνισε ο κος Δημητριάδης καταλήγοντας στις ισχυρές σχέσεις που διατηρεί η ελ Γκρέκο με 1,5 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά.

Από τη μεριά του, ο κος Κωνσταντίνος Αγαδάκης, Chief Commercial Officer, Barista PRO, αναφέρθηκε στη σύσταση και την καρδιά της οικογενειακής αυτής επιχείρησης. «Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση από 3 αδέρφια που στηρίζεται από μια ολόκληρη οικογένεια ανθρώπων που μας έχει αγκαλιάσει. Οι άνθρωποι αυτοί, με αγάπη οδήγησαν αυτή την εταιρεία στο να εξελιχθεί γρήγορα σε ένα δίκτυο 36 συνεργατών, ενώ συνεργαζόμαστε με 13 χώρες του εξωτερικού» είπε.

Για την επιστροφή του από την Ολλανδία όπου σπούδασε και εργάστηκε μίλησε ο κος Δημήτρης Καρυοφύλλης, Coffee Executive – R&D Manager, KAFEA TERRA SA. Ο κος Καρυοφύλλης αναφέρθηκε στις στρατηγικές κινήσεις της εταιρείας, που συμπεριελάμβαναν την είσοδό της στο retail, οι οποίες στέφθηκαν όπως ανέφερε με απόλυτη επιτυχία. «Στην Kafea Terra SA, βρέθηκα σε ένα περιβάλλον που μου δόθηκαν πολλά εργαλεία, μου δόθηκε πρόκληση και ελευθερία κινήσεων. Μία πρόκληση ήταν η εισαγωγή του Dimello στον χώρο των σούπερ μάρκετ. Επρόκειτο για μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη κίνηση. Η επιτυχία όμως δεν οφείλεται μόνο στη δουλειά μας, αλλά στην στρατηγική της εταιρείας να εμπιστεύεται τους ανθρώπους της και να τους δίνει την ελευθερία να δράσουν. Το σημαντικό είναι να γνωρίζουν όλοι πως αν μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον συνεργάτη ή εργαζόμενό σου, θα σε βοηθήσει κι αυτός να εκτοξευθείς. Οι άνθρωποι που δουλεύουν χρειάζονται εμπιστοσύνη από τους διευθυντές τους, από επιχειρηματίες και τους εργοδότες τους, για να μπορέσουν να δράσουν και να τους βοηθήσουν» ανέφερε.

Στην επιτυχημένη πορεία της αναφέρθηκε ο κος Ιωάννης Βρέντζος, Δημιουργός, Σχεδιαστής & Ιδιοκτήτης της Trireme. «Η εταιρεία έχει καταφέρει να βγει σε 3 ηπείρους. Έχουμε να σας δείξουμε πολλά μοντέλα, έχουμε να σας δείξουμε πολλές καινούργιες, φοβερές ιδέες» είπε.

Aισιόδοξο μήνυμα εξέπεμψε και ο κος Γιώργος Αλανιάδης, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου – Q.Lab Manager, El Cafe SA: «η βιομηχανία μας περνά μια δύσκολη φάση όπως άλλωστε και η κοινωνία μας. Αυτά τα εμπόδια όμως δεν μας αποτρέπουν από το να προσπαθούμε να βελτιωθούμε αντιθέτως μας πεισμώνει. Για αυτό συνεχίζουμε σταθερά την αναπυξιακή μας πορεία. Σε αυτό το κομμάτι έχει συμβάλλει σημαντικά το Q.Lab που δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια. Πρόκειται για την περαιτέρω ανάπτυξη του εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου που υπήρχε μέχρι τότε στην εταιρεία». Στις αρμοδιότητες του Q.Lab συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων μελέτες για τον πράσινο καφέ, για τη μεταφορά, συσκευασία και την αποθήκευση του καφέ, αλλά και συνεργασία με πανεπιστήμια ανά την Ευρώπη. «Παράλληλα, συντηρούμε δεσμούς με τους προμηθευτές μας μέσα από ταξίδια που κάνουμε. Καταλαβαίνουμε έτσι καλύτερα τις ανάγκες τους ανταλλάσσουμε ιδέες, τεχνολογία και τεχνογνωσία. Η τιμητική διάκριση μας προσθέτει παραπάνω ευθύνη. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της AQUA Carpatica, μίλησε και ο κος Στέφανος Δωματιώτης, CoFounder της Create και Coffee Business Consultant, επισημαίνοντας πως «το νερό παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στον καφέ αλλά και στα πιο πολλά πράγματα που υπάρχουν γύρω μας». «Αν υπάρχει μαγεία σε αυτόν τον πλανήτη σίγουρα βρίσκεται στο νερό και στο AQUA Carpatica. Το νερό στον καφέ παίζει πρωταρχικό ρόλο, έχει μια τέλεια γεύση και με το AQUA Carpatica δημιουργείται ένα αποτέλεσμα γευστικό, με τέλεια ισορροπία, αναδεικνύοντας καλύτερα τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ», κατέληξε ο κος Δωματιώτης.

Από τις χαλαρές και συνάμα ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ήταν η ενότητα Coffee with celebrities, στην οποία ο εμπνευστής των βραβείων κος Κώστας Καπερώνης ήπιε τον καφέ του με τον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο και την δημοσιογράφο Ελένη Βουλγαράκη και ρώτησε και έμαθε πως πίνουν κι εκείνοι τον καφέ τους, αλλά και η ενότητα All Star Barista στην οποία οι Χρήστος Κλουβάτος, Δημήτρης Μπαϊγκούσης και Δημήτρης Χρονόπουλος, έδειξαν σε προσκεκλημένους και κοινό μοναδικές τεχνικές παρασκευής του αγαπημένου μας ροφήματος.

Οι αιγίδες και οι χορηγοί της διοργάνωσης

Στην φετινή διοργάνωση Coffee Business Awards 2021, παρείχαν την αιγίδα τους το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Ένωση Καφέ, το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ.

Χορηγοί της διοργάνωσης, με την πολύτιμη υποστήριξη των οποίων πραγματοποιήθηκε η λαμπρή Τελετή Απονομής της 17ης Δεκεμβρίου ήταν οι εταιρείες:

- GOLD SPONSOR: ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ

- SILVER SPONSOR: BARISTA PRO

- BRONZE SPONSORS: ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-EL CAFÉ, CAFEA TÉRA, ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ, και TRIRÉME

- WATER SPONSOR AQUA CARPATICA

- WINE SPONSOR ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

- CORPORATE PARTICIPATIONS INNEWS, ΛΑΚΙΩΤΗΣ, OGILVY, και STEVIA PARANÁ.

Η φετινή διοργάνωση είχε ως Επιστημονικό Συνεργάτη της το Εργαστήριο ανάλυσης αγορών και καταναλωτικής συμπεριφοράς ΑΓΟΡΑ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο εκπροσώπησε ο διευθυντής του, καθηγητής Γιώργος Σιώμκος.

Τέλος, Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν τα μέσα ΒANKS.COM.GR, COFFEE & BRUNCH MAGAZINE, COFFEEMAG.GR, ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ & SKYWALKER, ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΧΡΗΜΑ & ΧΡΗΜΑ WEEK, TVSTAR.GR, THESSALONIKI NEWS, KRITI24.GR, PIRAEUS365.GR, LARISSA PRESS, XANTHI NEWS και E-PTOLEMEOS.

Για να δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές των Coffee Business Awards, επισκεφθείτε το https://ethosevents.eu/coffee-business-awards-2021-winners/