Η Alcatel-Lucent Enterprise, κορυφαίος πάροχος  λύσεων cloud και δικτύωσης, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των πελατών, επιλέχθηκε από την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθηνών (ΕΥΔΑΠ) για να αναβαθμίσει το δίκτυό της, απλοποιώντας παράλληλα την αρχιτεκτονική της.

Από το 2001 που έγινε η πρώτη υλοποίηση του τηλεφωνικού συστήματος, η ΕΥΔΑΠ έχει αναπτυχθεί εκθετικά και αντιμετωπίζει πολλές νέες τεχνολογικές απαιτήσεις. Μέχρι το 2020, η εταιρεία διαχειριζόταν ένα σύστημα επικοινωνιών υψηλής διασποράς, αποτελούμενο από τριάντα αυτόνομα υποσυστήματα σε ίσο αριθμό τοποθεσιών. Για να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη και χειριστή και να προχωρήσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η ΕΥΔΑΠ αναζητούσε μια λύση για την αναβάθμιση του συστήματός της και την απλοποίηση της αρχιτεκτονικής. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση τόνισε περαιτέρω την ανάγκη για ευέλικτες και ασφαλείς επικοινωνίες για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας.

Σύμφωνα με την Έφη Νεστορίδη, Executive Director Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ΕΥΔΑΠ, το έργο αυτό αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας: «Στρατηγικός μας στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΥΔΑΠ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τη λύση VoiceIP Centralization από την Alcatel-Lucent Enterprise και την collaboration πλατφόρμα της, “Rainbow”».

Η ισχυρή λύση αιχμής, που προτείνεται από την Cloud-U Telecoms, έναν επιχειρηματικό συνεργάτη της Alcatel-Lucent Enterprise στην Αθήνα, βασίζεται στο διακομιστή επικοινωνίας Alcatel-Lucent OmniPCX® Enterprise και στην collaboration πλατφόρμα RainbowTM της Alcatel-Lucent Enterprise. Η λύση αυτή είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να επιτρέπει την εύκολη διαχείριση χρηστών και εφαρμογών, ενώ παρέχει πλήρη φιλική προς το χρήστη πρόσβαση στις υπηρεσίες Unified Communications για πελάτες και εργαζόμενους ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος.

«Η ανοιχτή αρχιτεκτονική της λύσης προσφέρει ευελιξία για την υποστήριξη της υπάρχουσας υποδομής της ΕΥΔΑΠ», λέει η Astrid Savorani, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Νότιας Ευρώπης για την Alcatel-Lucent Enterprise. «Επιπρόσθετα, η εταιρία είναι έτοιμη για μελλοντική αναβάθμιση και επέκταση. Η λύση θα συνοδεύει την ΕΥΔΑΠ καθώς η εταιρεία θα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται, επιτρέποντας την επικοινωνία σε κάθε βήμα».

«Ως αξιόλογος επιχειρηματικός συνεργάτης της Alcatel-Lucent Enterprise, η Cloud-U Telecoms και όλα τα μέλη της ομάδας της είναι πολύ περήφανοι για την επιτυχημένη υλοποίηση αυτού του πολύπλοκου και απαιτητικού έργου που θα επιτρέψει στην ΕΥΔΑΠ να εισέλθει στην Ψηφιακή Εποχή της Επικοινωνίας», λέει ο Μιχάλης Κίντζιος CEO της Cloud- U Telecoms.