BMW Group και Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν στο κοινό καλύτερες υπηρεσίες βιώσιμης αστικής μετακίνησης και φυσικά να πάρουν κομμάτι της τεράστιας οικονομικής πίτας που διαμορφώνεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως φαίνεται ο τζίρος που κινείται γύρω από τις υπηρεσίες car-pooling και διαμοιρασμού διαδρομών, είναι πολύ μεγάλος για να τον αφήσουν στα χέρια της Uber και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα. Μόνο στην Νοτιοανατολική Ασία, όπου η Uber αποχώρησε πουλώντας το μερίδιο της στην Grab, η αξία της αγορά υπολογίζεται πως μέχρι το 2025 θα φτάσει τα 20 δισ. δολάρια.

Με αυτό το σκεπτικό, BMW και Daimler ανακοίνωσαν πως θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και υπέγραψαν συνεργασία για την από κοινού επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες υπηρεσίες, όπως οι πλατφόρμες διαμοιρασμού οχημάτων αλλά και η φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Στην νέα κοινοπραξία οι εταιρείες θα έχουν από 50% μερίδιο και η πρώτη υλοποίηση της συνεργασίας θα είναι οι υπηρεσίες car-pooling Car2Go και DriveNow, ενώ άμεσα θα ακολουθήσει η δημιουργία μιας υπηρεσίας στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο εταιρείες σε κοινή τους ανακοίνωση, ανέφεραν πως στόχος τους είναι να προσφέρουν στους πελάτες τους λενα σύστημα έξυπνων, συνδεδεμένων υπηρεσιών κινητικότητας.

"Ως πρωτοπόροι στην κατασκευή οχημάτων, δεν θα αφήσουμε το έργο της διαμόρφωσης της μελλοντικής αστικής κινητικότητας σε άλλους" δήλωσε ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, μπαίνοντας ουσιαστικά στο δρόμο της Uber, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει μπει σε φάση ομφαλοσκόπησης και περισυλλογής, προσπαθώντας να περιορίσει τις απώλειες που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν και να προετοιμαστεί για την επερχόμενη δημόσια εγγραφή της.

Πηγή: emea.gr