«Οι αγορές έχουν πάρει ήδη το μήνυμα και όσο πλησιάζουμε τον Αύγουστο θα βελτιώνεται το κλίμα για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει επιτέλους στις αγορές, κάτι το οποίο φαίνεται και από τις δηλώσεις εκπροσώπων των θεσμών που υποστηρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

«Όλες οι εκτιμήσεις που έχουμε από τους διεθνείς οργανισμούς», τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης, «είναι ότι και το 2017 και το 2018 και το 2019 θα έχουμε ανοδική πορεία των επενδύσεων, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα αυξηθούν με ρυθμό που θα κυμανθεί γύρω στο 8% και για το 2018 και για το 2019, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ θετικό, διότι μη ξεχνάμε, ότι για πολλά χρόνια από το 2008 μέχρι και το 2015 οι επενδύσεις είχαν καθοδική πορεία και είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιο επενδυτικό έλλειμμα».

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο με τη στήριξη των θεσμών και τις νέες επενδύσεις, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και επισήμανε ότι αυτές συνδέονται κυρίως με την εξωστρέφεια και οι επενδύσεις που γίνονται με προσανατολισμό τις εξαγωγές αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.