Αυξήσεις στις συντάξεις του θα λάβει το 94,6% των συνταξιούχων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στον απόηχο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των συνταξιούχων, την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, θα δουν αύξηση 750.000 συνταξιούχοι, δηλαδή 1 στους 2 συνταξιούχους θα πάρουν επιπλέον μία σύνταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως «θα δουν αυξήσεις και πολλοί που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά».

Σχετικά με την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων και των εφάπαξ, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς η εκκαθάριση των κύριων συντάξεων, το ίδιο συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τις επικουρικές συντάξεις. Για τα εφάπαξ του Δημοσίου, για τα οποία υπάρχει αναμονή πολλών μηνών ή και κάποιων ετών σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Υπ. Εργασίας σημείωσε πως «έχουν μείνει λίγα εφάπαξ. Τώρα θα τα πάρουν. Είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου για τις συντάξεις του Δημοσίου και τα εφάπαξ για να βγουν».

Για τις επικουρικές συντάξεις υπογράμμισε ότι «μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με μικρές εξαιρέσεις, θα έχουν αντιμετωπιστεί οι κύριες συντάξεις. Από εδώ και πέρα θα “τρέξουμε” γρήγορα και τις επικουρικές, είναι θέμα μηνών». «Με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ δεν υπάρχει απλώς μια υπηρεσία. Από εδώ και πέρα θα πιστοποιείται ο πολίτης με μια ηλεκτρονική αίτηση και αυτή θα ισχύει για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει από υπηρεσία σε υπηρεσία», είπε ο κ. Χατζηδάκης

«Από τον Ιανουάριο του 2021 που πήγα στο Υπουργείο Εργασίας έχουν εκδοθεί πάνω από 420.000 συντάξεις. Δεν είναι και μικρός αριθμός σε σχέση με τα 2 εκατομμύρια συνταξιούχους», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε ότι θα ξεκινήσει η διαβούλευση μετά την Πρωτοχρονιά και η αύξηση θα δοθεί από την 1η Μαΐου, τονίζοντας πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι ουσιαστική».