Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά σε ολόκληρη την ευρωζώνη, ενώ η δραστηριότητα παραμένει υποτονική λόγω των ημερών. Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρείται στο επίπεδο του 4,6% - 4,7% εμφανίζοντας σήμερα ελαφρά τάση αποκλιμάκωσης.

Διεθνώς πάντως επικρατεί κλίμα ανησυχίας καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων Covid στην Κίνα, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο κύκλο αυστηρών περιοριστικών μέτρων τα οποία θα πλήξουν για μία ακόμη φορά το διεθνές εμπόριο. Από το κλίμα αυτό ευνοημένο φαίνεται να βγαίνει προς το παρόν τουλάχιστον το αμερικανικό νόμισμα το οποίο ενισχύθηκε σήμερα.

Στην ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,37% έναντι 2,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,88%. Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0622 δολάρια από το επίπεδο των 1,064 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0640 δολάρια.