Τιμώμενη χώρα στην σημαντικότερη και μεγαλύτερη αμερικανικών έκθεση τροφίμων και ποτών, τη Summer Fancy Food Show, που θα γίνει τον Ιούνιο το 2018 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ θα είναι η Ελλάδα. Δηλώσεις Χ. Στάικου του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος.

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της παρουσίας μας σε διεθνείς αγορές και της αύξησης της αναγνωρισιμότητας του αγροτοδιατροφικού τομέα, θα είμαστε η τιμώμενη χώρα σε μια περιοχή που θέλουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας και να προσελκύσουμε επενδύσεις τα επόμενα χρόνια», δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος, με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη σημαντικότερη στην έκθεση Summer Fancy Food Show.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθεί το Enterprise Greece για ενίσχυση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αύξηση των εξαγωγών και προσέλκυση επενδύσεων.

Η Διεθνής Έκθεση Summer Fancy Food Show, είναι μια ετήσια επαγγελματική έκθεση που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη στα τέλη Ιουνίου. Η έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «Specialty Food Association», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.