H μεγαλύτερη και σημαντικότερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, Sial Paris, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το διάστημα 21 - 25 Οκτωβρίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Paris Nord de Villepinte, με την ελληνική συμμετοχή να αναδεικνύεται ως μια από τις κορυφαίες της διοργάνωσης!

Κομβικό ρόλο στην επιτυχία αυτή διαδραμάτισε για μια ακόμη χρονιά η Promo Solutiοn, ως οργανωτής του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση, η οποία αποτελούνταν από πολύ σημαντικές εξαγωγικές εταιρείες και Περιφέρειες. Πιο συγκεκριμένα στο Hall 1 των Διεθνών Συμμετοχών, το συλλογικό περίπτερο της Promo Solution βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω της προνομιακής του θέσης, ανάμεσα σε πολλές άλλες διεθνείς παρουσίες, όπως της Ιταλίας, του σύγχρονου design των περιπτέρων και των πολλών προωθητικών events που πραγματοποιήθηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γευθούν την απαράμιλλη ποιότητα των ελληνικών προϊόντων μέσω των καθημερινών live cooking sessions που πραγματοποιούνταν σε καθημερινή βάση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο executive chef, κο Κωνσταντίνο Βασάλο.

Παράλληλα αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της καινοτομίας στην παγκόσμια πλατφόρμα Τροφίμων και Ποτών, στο χώρο του εθνικού περιπτέρου δημιουργήθηκε Innovation Corner, στο οποίο θα τοποθετήθηκαν τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών που συμμετείχαν αλλά και όσων βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό Sial Innovation Show.

Ακόμη σημαντική ήταν η αρωγή της Promo Solution στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών - Τυποποιητών - Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), στα πλαίσια του προωθητικού προγράμματος «Olive You» (συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση), με θέμα “Olive You, European Table Olives from Greece”.

Τέλος στα πλαίσια του εορτασμού της 10ης συνεχόμενης συμμετοχής της Promo Solution στη Sial Paris, διοργανώθηκε gala με συνοδεία παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων και ζωντανής μουσικής για όλους τους εκθέτες του συλλογικού περιπτέρου και τους επισκέπτες τους.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ελληνική συμμετοχή, έναντι των υπολοίπων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες να κατακλύσουν τα περίπτερα των ελληνικών εταιρειών, και τις 5 ημέρες της έκθεσης. Όλες οι εταιρείες είχαν πλήθος εμπορικών συναντήσεων και επαφών, με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες, χονδρεμπόρους, λιανεμπόρους και εισαγωγείς από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, διεκδικώντας έτσι τη διείσδυση τους σε νέες, πολλά υποσχόμενες αγορές (Κίνα, Ινδία, N.Κορέα, Λατινική Αμερική) αλλά και σε αγορές με ήδη εδραιωμένη ελληνική παρουσία (χώρες του Κόλπου, Η.Π.Α, Β. Ευρώπη).

Τις ελληνικές συμμετοχές τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κος Βασίλειος Κόκκαλης, η ελληνίδα Πρέσβης στο Παρίσι κα Αγλαϊα Μπαλτά και η Συμβούλος ΟΕΥ Α’ κα Ευφροσύνη Μητά, οι οποίοι είχαν σειρά συνομιλιών και επαφών με όλους τους εκθέτες για εμπορικές συναλλαγές και εξαγωγές, εκθειάζοντας παράλληλα την άρτια συμμετοχή τους.

Ηχηρή ήταν όμως και η παρουσία των ανεξάρτητων συμμετοχών που οργανώθηκαν από την Promo Solution, με πλήθος ελληνικών εταιρειών να βρίσκονται στα Hall 5a (ζαχαρώδη & σνακς), Hall 5b (συλλογικό περίπτερο στα προϊόντα grocery & gourmet), Hall 5c (ποτά & αναψυκτικά), Hall 6 ( κατεψυγμένα) και Hall 7 (γαλακτοκομικά προϊόντα) της έκθεσης.

Τα περίπτερα αυτά, εντυπωσίασαν χάρη στο μοντέρνο σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής και την προνομιακή τους θέση, κερδίζοντας με διαφορά το ενδιαφέρον της πλειοψηφία των διεθνών επισκεπτών. Άλλωστε, οι εταιρείες που βρέθηκαν εκεί αποτελούν ηγέτες στην ελληνική αγορά τροφίμων και ποτών, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες πραγματοποιούν αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα, κάνοντας γνωστά τα ελληνικά προϊόντα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

H εφετινή Sial Paris αποτέλεσε επίσης την αφορμή για να φιλοξενηθούν στο ελληνικό συλλογικό περίπτερο στο Hall 1, ως υπερήφανοι χορηγοί, δύο δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες με εκτεταμένη εξαγωγική δραστηριότητα και εξαιρετική ποιότητα προϊόντων.

Η «καρδιά του εσπρέσσο» χτυπούσε στο κέντρο της Sial Paris! Ο καφές Dimello, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε στο συλλογικό περίπτερο στο Hall 1, ανέλαβε το καλωσόρισμα των επισκεπτών, προσφέροντας τους μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας καφέ. Έτσι οι Έλληνες εκθέτες και οι διεθνείς επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοναδική ποιότητα και τις αξίες του καφέ Dimello, απολαμβάνοντας παράλληλα ξεχωριστής γεύσης freddo espresso & cappuccino, αλλά και σύγχρονες εφαρμογές σε ζεστά ροφήματα espresso και μεθόδους φίλτρου, με Dimello Cento, 100% Arabica και Single Origin Coffees.

Ακόμη η εταιρία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Α.Ε. προσέφερε σε όλους τους εκθέτες & επισκέπτες του συλλογικού περιπτέρου το εμφιαλωμένο φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ από τις πηγές του Ολύμπου, ενισχύοντας έτσι τη θέση της ως μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στην αγορά εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού.

Οι προσπάθειες της Promo Solution, με σκοπό την επίτευξη του μέγιστου οφέλους για τους εκθέτες και συνολικά την ενίσχυση των εξαγωγών και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστούν, στις παρακάτω εκθέσεις: Yummex Middle East, PLMA Chicago, ISM Cologne, BioFach, IFE London, Seafood Expo Global, PLMA Amsterdam, Anuga κ.α.