Άμεση απάντηση στις καταγγελίες του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Ν. Βρούτση για απόκρυψη αιτήσεων (τουλάχιστον 10.000) συνταξιοδότησης προκειμένου να εμφανίζονται μικρότερες οι εκκρεμότητες, έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο κ. Βρούτσης ακόμη και να αναφέρεται στις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα όση λάσπη και αν εκτοξεύει. Η ΝΔ άφησε απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Η σημερινή Κυβέρνηση έχει εκδώσει 826.674 συνταξιοδοτικές παροχές και έχει μειώσει κατά 72% τις εκκρεμότητες», ανέφερε αρχικά ο Τ. Πετρόπουλος.

Αναφερόμενος στην ουσία των καταγγελιών του κ. Βρούτση τόνισε: «Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων. Καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί. Τεχνικά δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, συμπληρώνοντας: «Ο κ. Βρούτσης είναι εθισμένος στα ψεύδη, δεν θα μπορούσε να μην «τιμήσει» την Πρωταπριλιά. Χθες, με ένα ακόμη ψέμα επιχείρησε να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτό. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε διεκπεραιώνονται με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων είτε απορρίπτονται επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις είτε η επεξεργασία τους βρίσκεται σε αναστολή επειδή ελλείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους. Για κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται και έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αίτησής του».