Ο ισχυρισμός της εφημερίδας «Φιλελεύθερος περί δήθεν «φρένου στις συντάξεις» για να «μοιραστούν δωράκια», είναι απόλυτο ψέμα όπως και οι αστήρικτες εκτιμήσεις της περί 200.000 ή 250.000 ληξιπρόθεσμων συντάξεων, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τονίζει:

Τα ψεύδη της ΝΔ έχουν καθημερινά την τιμητική τους στα πρωτοσέλιδα των φιλικών της μέσων ενημέρωσης. Σήμερα βάρδια στο “καθήκον” να παπαγαλίσει τα μονότονα επαναλαμβανόμενα fake news της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Ο ισχυρισμός της εφημερίδας περί δήθεν «φρένου στις συντάξεις» για να «μοιράζουν δωράκια», είναι απόλυτο ψέμα όπως και οι αστήρικτες εκτιμήσεις της περί 200.000 ή 250.000 ληξιπρόθεσμων συντάξεων. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες συνταξιοδοτικές παροχές είναι περίπου 40.000 κύριες συντάξεις, 40.000 επικουρικές και 16.000 εφάπαξ.

Η κυβέρνηση παρέλαβε 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές και έχει μειώσει τις εκκρεμότητες κατά 75%. Από το 2015 έχει καταβάλει πάνω από 850.000 συνταξιοδοτικές παροχές συνολικού ποσού 5,5 δισ. €.

Τα χρήματα για την έκδοση των συντάξεων είναι εξασφαλισμένα από την κυβέρνηση. Η εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων δεν είναι ούτε ήταν ζήτημα διαθεσιμότητας χρημάτων επί της δικής μας θητείας. Το πρόβλημα στη διαδικασία έκδοσης ήταν η κατάσταση πλήρους διάλυσης στην οποία παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 2015, με 400.000 εκκρεμότητες, με ελλιπή στοιχεία, με χειρόγραφα αρχεία και με απουσία ψηφιοποίησης των δεδομένων.

Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016, με την ενοποίηση των ταμείων και την ανάταξη του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, η σημερινή κυβέρνηση έχει μειώσει δραστικά τις εκκρεμότητες.

Η προσπάθειά μας αυτή είναι διαρκής και παράλληλη με τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των συνταξιούχων, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Τα πρωτοσέλιδα με “γραμμή” τα ψέματα της ΝΔ έχουν μηδενική αξιοπιστία και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, ούτε τους εμπνευστές τους.