«Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει σήμερα μια τεράστια ευκαιρία να επιταχύνει την ψηφιοποίησή της και να πρωτοστατήσει», τονίζει ο προέδρος της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Ματ Μπρίτιν (Matt Brittin), με αφορμή την υπογραφή της νέας συνεργασία της Google με το υπουργείο Τουρισμού για την επιτάχυνση του πράσινου και βιώσιμου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας που ανακοινώθηκε. στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο Ματ Μπρίτιν σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι η Google υλοποιεί προγράμματα στην Ελλάδα από το 2015 κάτι για το οποίο «είμαστε περήφανοι και πιστεύουμε ότι έχουν ακόμα πολλά να προσφέρουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και στην πορεία της χώρας προς τη βιώσιμή ανάπτυξη».
 
Δίνει έμφαση στη δέσμευση της Google για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και της βιώσιμης χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι από το 2015, η Google έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 250.000 Έλληνες επιχειρηματίες και νέους στις ψηφιακές δεξιότητες.
  
«Σύμφωνα με την αποστολή μας να κάνουμε τις πληροφορίες προσβάσιμες σε όλους, η εστίασή μας συνεχίζει να είναι στο να προσφέρουμε στους ανθρώπους δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τεχνολογία - για την επιχείρηση, την καριέρα και την προσωπική τους ζωή», προσθέτει ο πρόεδρος της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Ματ Μπρίτιν.
 
Εξηγεί γιατί ο βιώσιμος τουρισμός συγκαταλέγεται στις βασικές προτεραιότητες της Google τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι έρευνα της Euromonitor δείχνει ότι πάνω από το 70% των ταξιδιωτών παγκοσμίως έχει στραφεί σε πιο βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές. Δίνει μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα καινοτόμων τεχνολογιών, χρήσιμων εργαλείων και «έξυπνων» λύσεων της Google που απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις, τις πόλεις, τους συνεργάτες της, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις αναπόφευκτες συνέπειες της κλιματικής κρίσης.
 
«Η ανακοίνωσή που έγινε στο Φόρουμ των Δελφών απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις και σε εκείνους που τις στηρίζουν. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα Be Internet Awesome, για παράδειγμα, δίνει στους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κατάλληλα εργαλεία για να διδάξουν στους μαθητές πώς να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο. Αυτό το πρόγραμμα το ξεκινήσαμε το 2021 με το υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μπρίτιν που βρέθηκε στην χώρα μας για την ανακοίνωση της σχετικής συμφωνίας με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Πηγή: ΑΠΕ