Στη συγχώνευση της Ημιθέα (Ερρίκος Ντυνάν) με τη Euromedica προχωρούν Πειραιώς και Farallon, δημιουργώντας ένα νέο καθετοποιημένο όμιλο στον χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες.

 

Κατά τις πληροφορίες, η Ημιθέα θα απορροφήσει τη Euromedica, με την Τράπεζα Πειραιώς να παραμένει μετά τη συγχώνευση μέτοχος πλειοψηφίας, ενώ η Farallon θα είναι μέτοχος μειοψηφίας. Στο Δ.Σ. της νέας Ημιθέα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι και των δύο μετόχων.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη συμφωνία, το deal που δημιουργεί τον μεγαλύτερο όμιλο υγείας στη χώρα μας, με 23 διαγνωστικά κέντρα και οκτώ νοσοκομεία, τα οποία διαθέτουν πάνω από 1.000 κλίνες ανά την Ελλάδα, προέκυψε στο πλαίσιο της διαχείρισης των συμμετοχών της Πειραιώς από την Blantyre Capital, που συμφωνήθηκε προ μηνών.

H Πειραιώς κατέχει το 100% του Ντυνάν και το 30% της Euromedica, οπότε αντί να πουλήσει αυτές τις μη τραπεζικές συμμετοχές ξεχωριστά, μέσα από τον σχηματισμό του νέου ομίλου, δημιουργεί υπεραξίες τις οποίες θα καρπωθεί η ίδια κατά την πώληση της συμμετοχής της στο μέλλον, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Η ανακοίνωση της Ημιθέα

Η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ Μ.Α.Ε. («Ημιθέα»), ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ανακοινώνει ότι ήρθε σε καταρχήν συμφωνία για την απορρόφηση του Ομίλου EUROMEDICA, με στόχο τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, η ΗΜΙΘΕΑ θα διαθέτει έναν πλήρως καθετοποιημένο Όμιλο με παρουσία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, και σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής Επικράτειας.

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν θα πλαισιωθεί από 7 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κοζάνη, από ένα ευρύτατο δίκτυο 23 Διαγνωστικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Πιερία, Αλεξανδρούπολη), καθώς και από ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος όμιλος Υγείας θα απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζόμενους, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, το δίκτυο του ομίλου, στην ωρίμανσή του, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ετησίως, μέσα από ένα πλέγμα 3.500 συνεργαζόμενων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία απορρόφησης θα ξεκινήσει σύντομα και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων στο νόμο εταιρικών εγκρίσεων.