«Το υψηλό επίπεδο της ρωσοελληνικής συνεργασίας επιβεβαιώθηκε» κατά τη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ, αναφέρει η ρωσική πρεσβεία. Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία επισημαίνει πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει στη σημερινή της ανάρτηση: «23/11 ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό της Ελλάδας, Συμπρόεδρο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών Γιώργο Κατρούγκαλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα. Eπιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο της ρωσοελληνικής συνεργασίας».

Το πολύ κλίμα των διμερών σχέσεων αποτύπωσε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του λίγες ώρες μετά το γεύμα που παρέθεσε στον κ. Μασλόφ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερο θερμό και φιλικό κλίμα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Μασλόφ συζήτησαν τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της επόμενης Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επόμενη Μικτή Διυπουργική μεταξύ των δύο χωρών θα πραγματοποιηθεί τους αμέσους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται μάλιστα πως η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη διάψευση, από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, των δημοσιευμάτων περί δήθεν κρίσης στις σχέσεις των δύο λαών, λόγω της αναβολής της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες να ρίξουν σκιές στις δύο χώρες και να αμαυρώσουν τα επιτεύγματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια.