Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαβούλευσης, του Νίκου Παππά με εκπροσώπους φορέων του Τύπου προκειμένου να αποφασισθούν τα μέτρα στήριξης του κρίσιμου και ευαίσθητου κλάδου, στο πρότυπο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. «Ξεκάθαρη πρόθεση και προτεραιότητά μας είναι να συνδέσουμε το σύνολο των κινήτρων που θα συναποφασίσουμε, με τη στήριξη της απασχόλησης» δήλωσε ο υπουργός.

Στόχος των διαβουλεύσεων είναι ο εντοπισμός εφικτών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων, που θα υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό ορίζοντα και θα ενισχύσουν τη βιωσιμότητα των εν λόγω εταιρειών, σε απόλυτη σύνδεση και με την απασχόληση σε αυτές.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, «η Κυβέρνηση έδωσε, από κοινού με τους εργαζόμενους στον Τύπο, τη νικηφόρα μάχη για τη διάσωση του Ταμείου των εργαζομένων, του ΕΔΟΕΑΠ, μια συμβολή για την οποία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και προσωπικά.

Θεωρώ, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική την απόφαση των ενώσεων των δημοσιογράφων για την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ και των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα και, μάλιστα, με αξιοποίηση του μητρώου online media, που έχει θεσπίσει το Υπουργείο μας.

Η Ελλάδα προτίθεται να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για την ενίσχυση ενός από τους κλάδους που επλήγησαν σημαντικά κατά την περίοδο της κρίσης, με σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ποιότητα της παραγωγής του.

Η ενίσχυση του Τύπου είναι υπόθεση ενίσχυσης της Δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του πλουραλισμού. Ξεκάθαρη πρόθεση και προτεραιότητά μας είναι να συνδέσουμε το σύνολο των κινήτρων που θα συναποφασίσουμε, με τη στήριξη της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώσαμε σήμερα τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης, ζητώντας από τους φορείς να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να τις μελετήσουμε και να καταλήξουμε από κοινού σε εκείνες που συνδυάζουν τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι η συζήτηση αυτή να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, ώστε άμεσα να περάσουμε στην υλοποίηση των μέτρων».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, των Ενώσεων Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, των Ενώσεων Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, σειράς εκδοτικών επιχειρήσεων ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων, της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών.

Συνολικά, στη διάρκεια του πρώτου κύκλου διαβούλευσης, ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με 27 φορείς, συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.