Στη γνωστή γραμμή των απειλών κατά της Ελλάδας, συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Εκτοξεύσαμε τον (πύραυλο) Tayfun. Πόσο μακριά είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού. Οι εφημερίδες το έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδο: «Θα χτυπήσουν την Αθήνα». Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην επαρχία της Αττάλειας.

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή του εγχώριου βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή, Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα.

Ο Ερντογάν επίσης, χαιρέτισε την αναπτυσσόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, λέγοντας ότι κάθε χώρα «ζηλεύει» το μαχητικό drone Bayraktar TB2 και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma.