Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.  το Το Συνέδριο έδωσε το πράσινο φως για συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση με ανοιχτή έκβαση.

Νωρίτερα οι σύνεδροι ενέκριναν με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».

Οι 600 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστιανοδημοκράτες για νέο μεγάλο συνασπισμό. Οι πρώτες συναντήσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν ήδη την επόμενη εβδομάδα.

Η ηγεσία του κόμματος οφείλει να διεξάγει ανοικτού αποτελέσματος συνομιλίες χωρίς δεσμεύσεις και οποιονδήποτε αυτοματισμό. Η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών δεσμεύτηκε επιπλέον ότι θα γίνει ψηφοφορία μετά τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε νέο συνέδριο τον Ιανουάριο.