Τη συνέχιση των προσπαθειών τους για την τελική συντριβή του «ισλαμικού Κράτους», τον τερματισμό της βίας, και τη πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία επισημαίνεται σε κοινό ανακοινωθέν των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί,μετά το περάς της συνάντησής τους στο Σότσι.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν επίσης να βοηθήσουν του Σύρους να αποκαταστήσουν την ενότητα της χώρας και να διευθετήσουν πολιτικά την κρίση, μέσω μιας ελεύθερης, δίκαιης και διαφανούς διαδικασίας την οποία θα υλοποιήσουν οι ίδιοι οι Σύροι, η οποία θα προβλέπει την ψήφιση συντάγματος που θα έχει την υποστήριξη του συριακού λαού, τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, στις οποίες θα συμμετάσχουν όλοι οι Σύριοι που έχουν το δικαίωμα σ' αυτό, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με στόχο την οριστική συντριβή του «ισλαμικού Κράτους», όπως και να στηρίξουν την διαδικασία αποκλιμάκωσης και σταθεροποίησης της κατάστασης στην Συρία.

Όπως επισημαίνεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι τρεις ηγέτες αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν εφόσον κρίνουν ότι είναι αναγκαίο για συζητήσουν εκ νέου το συριακό ζήτημα.