«Η πυραυλική δύναμη ανακοινώνει την εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ προς τον πυρηνικό αντιδραστήρα αλ-Μπαράκα στο Αμπού Ντάμπι», ανακοίνωσε σήμερα η τηλεοπτική υπηρεσία των Χούτι της Υεμένης, χωρίς όμως η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί από τα ΗΑΕ.

Οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης και έχουν πει πως το Αμπού Ντάμπι, μέλος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που πολεμά εναντίον τους από το 2015, αποτελεί στόχο για τους πυραύλους τους.

Ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα, που κατασκευάζεται από την Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κορέας (KEPCO), αναμένεται να ολοκληρωθεί και να καταστεί επιχειρησιακός το 2018, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Να σημειωθεί πω είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι υποστηρίζουν πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες είπαν πως είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Αμπού Ντάμπι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Παρομοίως αυτή τη φορά, τα ΗΑΕ δεν έχουν αντιληφθεί κάποια σχετική δραστηριότητα στα εδάφη τους.