Η ΕΕ και η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τις μελλοντικές οικονομικές τους σχέσεις εντός της προβλεπόμενης διετούς προθεσμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης γερμανικών βιομηχανιών BDI.

Οι δύο πλευρές θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία για το εμπόριο και τις επενδύσεις σε σχέση με τις 29 Μαρτίου του 2019, την προθεσμία που ορίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής του BDI Γιόακιμ Λανγκ. «Η απειλή ενός πολύ σκληρού Brexit παραμένει μεγάλη», δήλωσε ο Λανγκ. «Οι εταιρείες μας προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αφελές». Ο Λανγκ θα είναι μέλος μιας αποστολής Ευρωπαίων επιχειρηματιών που θα συναντήσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στο Λονδίνο την Δευτέρα.

Η Μέι θα επαναλάβει την επιθυμία της για μια διετή περίοδο εφαρμογής του Brexit, σύμφωνα με το γραφείο της. Ο Λανγκ δήλωσε ότι το ασαφές περίγραμμα της μελλοντικής μορφής και το χρονοδιάγραμμα μιας συμφωνίας δημιουργούν αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις. «Θα είναι αδύνατον να γίνει διαπραγμάτευση, να συμφωνηθεί και να επικυρωθεί μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τη μελλοντική σχέση που θα περιλαμβάνει τις εμπορικές, επενδυτικές και οικονομικές σχέσεις έως τις 30 Μαρτίου του 2019», δήλωσε ο Λανγκ. «Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει χρόνια».