Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Ντουμπάι η έκτη ετήσια Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής, με τη συμμετοχή 4 χιλ. αντιπροσώπων, μεταξύ των οποίων πρωθυπουργοί και εν γένει εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί αξιωματούχοι.

Από τις 11 ως τις 13 Φεβρουαρίου, περισσότερες από 120 συνεδριάσεις θα επικεντρωθούν στο κεντρικό θέμα της συνόδου, η οποία φέρει τον τίτλο «Διαμόρφωση Μελλοντικών Κυβερνήσεων».

Τέσσερις χιλιάδες αντιπρόσωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τη σύνοδο περιλαμβανομένων αρχηγών κυβερνήσεων και εκπροσώπων 16 διεθνών οργανισμών.

«Η Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα αφιερωμένη στη διαμόρφωση του μέλλοντος των κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο, ένα κέντρο γνώσης στο σημείο όπου διασταυρώνονται οι κυβερνήσεις, το μέλλον και η τεχνολογία», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι οργανωτές.

Ο Μοχάμαντ Αμπντάλα Αλ Γκεργκάουι, υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρμόδιος για τις κυβερνητικές υποθέσεις και πρόεδρος της Παγκόσμιας Κυβερνητικής Συνόδου Κορυφής, δήλωσε πως η εν λόγω σύνοδος «έχει γίνει μια διαρκής πλατφόρμα γνώσης διαθέσιμη σε όλες τις κυβερνήσεις όλον τον χρόνο».

Ο ίδιος επισήμανε πως μέσω «της Παγκόσμιας Κυβερνητικής Συνόδου Κορυφής, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα διεθνούς συνεργασίας».

Η σύνοδος κορυφής περιλαμβάνει έξι παγκόσμια φόρουμ που θα επικεντρώσουν στην ενοποίηση των προσπαθειών για τη δημουργία ενός καλύτερου μέλλοντος και ενός ασφαλέστερου κόσμου με ειρήνη, ευημερία και αειφορία.

Στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο Κορυφής 2018 προσκεκλημένη χώρα είναι η Ινδία και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα εκφωνήσει σήμερα την εναρκτήρια ομιλία εκ μέρους της φιλοξενούμενης χώρας.

Ειδική αντιπροσωπεία από την ινδική υποήπειρο θα παρουσιάσει στη συνέχεια την αναπτυξιακή εμεπιρία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ θα εκφωνήσει επίσης σήμερα ομιλία προς τους συνέδρους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ