Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στη Σαμψούντα του Πόντου.

Κάλεσε την Ελλάδα «να κοιτάξει την ιστορία της», ισχυριζόμενος ότι θα είναι «πολύ βαρύ το τίμημα αν το παρακάνει». «Ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά», απείλησε.

Έκανε και αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, από την οποία αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας αιώνας: «Μην ξεχνάτε τι πάθατε στη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στέλνουν όπλα και μαχητικά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Ερντογάν δήλωσε: «Αυτή η νεολαία πέτυχε τη νίκη στον εθνικό αγώνα πριν από έναν αιώνα και έριξε τον εχθρό στη θάλασσα. Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι μαζί μας και ποιος είναι εναντίον μας. Αυτή η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τους S-300 από εκεί;

Εσύ, Έλληνα, για κοίτα την ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη!

Κι αν εισβάλατε στα νησιά, όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».