Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μιλά για ισλαμοφοβία και στέρηση δικαιωμάτων στη δυτική Θράκη.

Σε ομιλία του στη 12η Υπουργική Σύνοδο Ενημέρωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας τόνισε ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται.

“Η ελευθερία της λατρείας περιορίζεται από φασιστικούς κανονισμούς. Οι παρεμβάσεις στη μαντίλα και τη γενειάδα επιχειρείται να εξομαλυνθούν. Τα όργανα των μέσων ενημέρωσης πρέπει να ενεργούν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης” τόνισε ο Ερντογάν.

“Ως Τουρκία, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε πιο σθεναρά την παλαιστινιακή υπόθεση. Πρέπει να εξηγήσουμε καλύτερα τη στέρηση δικαιωμάτων στον κόσμο. Από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο μέχρι τη δυτική Θράκη, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις επιθέσεις χωρίς να αυξήσουμε τη συνεργασία μας” πρόσθεσε.

“Σε αυτή τη συνάντηση, ζητήσαμε την ανάπτυξη υποδομών μέσων ενημέρωσης στις χώρες μέλη. Έχουμε θέσει ορισμένους στόχους στο πλαίσιο του δεκαετούς προγράμματος δράσης. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα” κατέληξε.