Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων, είπε ότι δεν προχωρούν οι επενδύσεις, ότι δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από την φυλακή, ενώ για τη σύζυγό του είπε ότι στοχοποιείται χωρίς λόγο.

Για την 48ωρη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα ανέφερε πως «δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς. Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών».

Για την κατάσταση ασφάλειας στην χώρα τόνισε πως «υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα, δεν είναι μόνο πρόβλημα των Εξαρχείων, είναι γενικότερο και η ατζέντα αυτή δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή. Είναι ατζέντα κοινής λογικής».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόταση δυσπιστίας κατά Καμμένου

Για τον κ. Καμμένο ανέφερε ότι «Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα. Συγκυβερνούν και ο ένας στηρίζει τον άλλον. Και πιστεύω ότι τελικά θα καταδικαστούν και οι δύο στη συνείδηση του Ελληνικού λαού. Υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης».

Στην ερώτηση αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση δυσπιστίας απάντησε πως «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Στοχοποιούν τη σύζυγό μου

Για την υπόθεση της συζύγου του ανέφερε πως θεωρεί ότι υπάρχει μια συνεχής στοχοποίηση της. «Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε που ανέλαβα την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι είναι πολύ άνανδρο αυτό, η σύζυγός μου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα αμυνθεί αυτόν τον τρόπο. Και επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ' έξω απ' αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, και είναι μια υπόθεση η οποία ήταν γνωστή, διότι ήταν αναρτημένη στο βιογραφικό της, εδώ και επτά χρόνια», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις επενδύσεις στο Ελληνικό και στις Σκουριές, υπογραμμίζοντας πως δεν προχωρούν «με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Στους Σκουριές θα χαθούν και δουλειές, στο Ελληνικό δεν δημιουργούνται δουλειές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα».

«Εμείς προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής. Θέλουμε μαζεμένο κράτος, θέλουμε λιγότερους φόρους. Λέω ξεκάθαρα ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Αλλά δεν θα γίνουν και αθρόες προσλήψεις. Θα επιδιώξουμε παράλληλα συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και θα αξιοποιήσουμε υπαλλήλους εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητοι. Θα ελέγξουμε τις προμήθειες. Θα βάλουμε π.χ. συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία, τα οποία και σήμερα ακόμα δυστυχώς δεν υπάρχον. Θα ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίον η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της.»

Πλειστηριασμοί πρωτίστως σε στρατηγικούς κακοπληρωτές

Για τους πλειστηριασμούς ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πρωτίστως για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία. Αλλά ας ξεκινήσουμε επιτέλους με πλειστηριασμούς για τα σπίτια στη Μύκονο ή τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων, κάποιων χρεοκοπημένων επιχειρηματιών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους και σήμερα απαιτούν μια ανεκτική μεταχείριση από τις τράπεζες και το κράτος. Η απάντησή μου σε αυτό είναι ξεκάθαρα όχι. Από αυτούς θα ξεκινήσουμε».

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και τόνισε πως «δεν έκανε καλό στη χώρα η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Το λέω, λοιπόν, ξεκάθαρα για να το καταλάβουν όλοι: όσο πιο σύντομα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο.

Εκτιμώ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει όλη της τη θητεία. Είμαι περίπου βέβαιος ότι αυτό δεν θα συμβεί. Διότι η ίδια η κυβέρνηση βουλιάζει, όχι μόνο στα σκάνδαλα, αλλά στη δικιά της μνημειώδη ανικανότητα να κάνει τη ζωή του μέσου πολίτη, ο οποίος μας ακούει σήμερα, καλύτερη».

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα οδηγήσει οριστικά την Ελλάδα στο τέλος αυτού του εφιάλτη και θα μπορέσει να την βάλει σε μια τροχιά βιώσιμης και υγιούς ανάπτυξης. Θα μειώσει την ανεργία, θα μειώσει τους φόρους, θα φέρει επενδύσεις στη χώρα, θα ξανακάνει την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου » ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, «όχι για γυρίσουμε πίσω στο σημερινό σύστημα, αλλά για να αποκτήσουμε ένα σύστημα το οποίο θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση».

Υπάρχει ακροαριστρή τρομοκρατία και ακροδεξιά εγκληματική δράση

«Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχει στην Ελλάδα ακροαριστερή τρομοκρατία. Υπάρχει και ακροδεξιά εγκληματική δράση. Την έχουμε καταδικάσει. Εμείς ήμασταν αυτοί που στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Βεβαίως υπάρχει και ακροδεξιά βία στην Ελλάδα. Όπως υπάρχει και μία βία που εκπορεύεται από την άκρα αριστερά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει. Το λέμε εδώ και καιρό. Αποδεικνύεται κάθε φορά ότι έχουμε δίκιο. Όσο ανεχόμαστε τέτοιες μορφές αντίδρασης εκτρέφουμε τη νέα γενιά τρομοκρατών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό action 24.

«Η κυβέρνηση άλλαξε το νόμο. Προέβλεπε 18 χρόνια κάθειρξη, για να διεκδικήσει κάποιος το δικαίωμα στην άδεια. Η κυβέρνηση το έκανε οκτώ χρόνια. Η κυβέρνηση δεν καταδίκασε πολιτικά την απόφαση. Δημιούργησε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που πιστεύω ότι ασκεί πίεση σε ανθρώπους, διοικητικούς υπαλλήλους, για να μην πράξουν ενδεχομένως το σωστό. Σήμερα υπάρχει μία ξεκάθαρη δημόσια πίεση από ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε οποιονδήποτε τίθεται απέναντι στις απόψεις αυτού του χώρου», συνέχισε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη για τον γιο του Βούτση

Αναφερόμενος στην παρουσία του γιου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά την έξοδο Κουφοντίνα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Σημείωσε πάντως ότι στη υποδοχή του Δ. Κουφοντίνα υπήρχε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, ο κ. Βούτσης, ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα και ένας εκπρόσωπος των Πυρήνων της Φωτιάς.

«Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή. Εγώ δε λέω πως άρχισαν να καθοδηγούνται επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανοχή στον Ρουβίκωνα και σε διάφορες συλλογικότητες που παραβιάζουν το νόμο και εκφράζουν το θαυμασμό τους για τον Κουφοντίνα και τις πράξεις του… Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός δεν πήρε καμία θέση. Στην περίπτωση της Ηριάννας, δικαστική απόφαση εδώ μιλάμε για διοικητική απόφαση, ο κ. Κοντονής είχε σπεύσει να την καταδικάσει από το βήμα της Βουλής. Εδώ δεν έκανε τίποτα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως τα θέματα του νόμου και της τάξης δεν είναι δεξιά, αριστερή ή κεντρώα ατζέντα αλλά ατζέντα κοινής λογικής που εξασφαλίζει την ελευθερία και προστατεύει τους πιο αδύναμους.

Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα και δεν είναι μόνο θέμα των Εξαρχείων…», αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει «ακροδεξιό» οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική…»

Καμμένος και Τσίπρας είναι το ίδιο πράγμα

Σε ότι αφορά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο είπε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρωθυπουργός είναι το ίδιο πράγμα.

«Υπάρχει μείζων ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με την Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση», επεσήμανε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. «Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», υπογράμμισε και κάλεσε τον κ. Καμμένο να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις.

.