Στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες ανέρχεται το προβάδισμα που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενέργησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Πιο αναλυτικά, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 31,4%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 25,1%.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (5,7%), η Ελληνική Λύση (4,8%) και το ΜέΡΑ 25 (2,1%), ενώ το 10,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει στις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα τρία πρώτα κόμματα κατά την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας τον Ιούλιο, η Νέα Δημοκρατία χάνει 1,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,9% και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα.

Τέλος, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 42,7% έναντι 32% του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «Κανένας» απάντησε το 24,7% του δείγματος.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την GPO το διάστημα 22 – 24 Αυγούστου 2022 σε δείγμα 1.000 ατόμων